Real Madrid päätti vuoden 2020 1-1-tasapeliin sarjanousija Elchen vieraana. Keskiviikon tulosten myötä se on sarjataulukossa toisena kaksi pistettä Atlético Madridin perässä, mutta myös kaksi ottelua enemmän pelanneena. ”Teoreettinen takaa-ajomatka” on siis jo kahdeksan pistettä.

Radiokanava COPE:n toimittaja Manolo Lama esitti ottelun jälkeen murskaavaa kritiikkiä Real Madridille ja arveli tasapelin pahimmassa tapauksessa jo vesittäneen Realin mestaruushaaveet. Erityisesti hän arvosteli Eden Hazardia, joka pelasi lopussa parikymmentä minuuttia.

– Real tiesi, että Atlético oli juuri voittanut ja johti peliä 1-0. Lopussa he eivät onnistuneet kuitenkaan ratkaisemaan peliä, ja Elchen rankkarimaali pani heidät köysiin. On totta, että sarjaa on vielä paljon jäljellä ja Atléticolla on vain kaksi pistettä enemmän. Atléticolla on kuitenkin rästiottelut Sevillaa ja Levantea vastaan pelaamatta. Jos se voittaa ne, on eroa jo kahdeksan pistettä, ja Atlético on mestarisuosikki numero 1, Lama muistutti.

– Joitain asioita pelissä näki selvästi. Marcelo ei ole vireessä. Eden Hazard ei ansaitse pelata 90-minuuttisia eikä edes niitä 20 minuuttia, jotka hän nyt pelasi. Madridilta loppuu bensa 60 minuutin kohdalla.

– Voi olla, että Madrid saattoi hyvästellä mestaruushaaveensa tänään, tai sitten ei.

[readmore from=Real-Madrid]

Hieman vastaavaa kritiikkiä Real Madridia kohtaan esitti myös AS:n päätoimittaja Tómas Roncero. Hänen mukaansa syytä voitotta jäämiseen voi hakea myös henkiseltä puolelta ja otteluihin lähestymisestä.

– Madrid himmenee pienempiä joukkueita vastaan. Elche pelasi aivan kuin Cádiz, Shakhtar tai Alavés aiemmin. Sen saavuttama tasapeli osoittaa, että Madridin täytyy resetoida itsensä, kun se kohtaa teoriassa heikompia joukkueita.

– Madrid ajatteli tauolla pelin olevan pelattu ja Elche teki temppunsa. Rankkari oli hölmöä Dani Carvajalilta, ei noin voi roikkua kiinni. Vuoden päätteeksi tuli pettymys, Roncero summasi.