Real Sociedad voitti Athletic Bilbaon torstaina 1-0 La Ligassa, kun joukkueet kohtasivat Baskimaan derbyssä San Mamésilla.

Athletic Club

@AthleticClub
ALINEACIÓN I Los 1⃣1⃣ leones que buscarán la victoria en el derbi frente a la @RealSociedad en San Mamés 🏟️

#AthleticRealSociedad #AthleticClub 🦁

Real Sociedad Fútbol

@RealSociedad
1⃣1⃣ ALINEACIÓN 🆚 @AthleticClub.

Suplentes

👤 Marrero, Ayesa.
👤 Aihen, Sagnan.
👤 Zubimendi.
👤 Willian J., Merquelanz., Barrenetxea, Bautista, López.

#AthleticRealSociedad #AurreraReala

Sociedad siirtyi upean hyökkäyksen päätteeksi johtoon jo viidennellä minuutilla. La Real riisti pallon keskikentällä ja lähti nopeasti etenemään. Mikel Merino pelasi pallon oivaltavalla syötöllä Mikel Oyarzabalille, joka petasi avopaikan Portulle. Hänen osumansa palloon ei ollut puhtaimmasta päästä, mutta Portu sai joka tapauksessa toimitettua kuulan lähietäisyydeltä verkkoon. 0-1.

Athletic pääsi hiljalleen peliin paremmin mukaan, mutta maalipaikoilla se ei juhlinut. Kotijoukkueelle ei merkattu avausjaksolla kuin yksi maalintekoyritys, ja sekin suuntautui kehikon ulkopuolelle.

Isäntien rämpiminen jatkui myös jälkimmäisellä puolikkaalla, joten päävalmentaja Gaizka Garitano reagoi 56. minuutilla kolmella vaihdolla. Iñaki Williams, Álex Berenguer ja Unai Vencedor tekivät tilaa Unai Lópezille, Oihan Sancetille ja Jon Morcillo. Sociedad oli jo tauolla vaihtanut Ander Guevaran paikalle Martín Zubimendin.

Vaihdot eivät kuitenkaan tuottaneet Garitanon kannalta toivottua tulosta. Sisään vaihdettu López joutui vieläpä palaamaan penkille alle 20 minuttia myöhemmin loukattuaan jalkansa. Hänen tonttinsa otti Raúl García.

Real Sociedad jatkaa voiton myötä La Ligassa kolmantena, mutta se päätti samalla yhdeksän pelin pituiseksi venyneen voitottoman putkensa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Athletic Bilbao taas putosi taulukossa yhden pykälän alaspäin sijalle 12.