Moni saattaa yhä muistaa menneiden vuosikymmenien hulinakampanjat, kun Barcelonan ja Real Madridin puheenjohtajaehdokkaat ajoivat vaalikampanjoitaan lähinnä megatähtiluokan pelaajilla. Luvattiin sitä sun tätä supermiestä, jos selvittäisiin vaaleista voittajana. Aika usein nuo vaalilupaukset onnistuttiin toki myös pitämään.

Kenties pelaajamarkkinat räjähdysmäisesti kasvaneine siirtosummineen sekä valtavine agenttien palkkioineen ovat muuttaneet tilannetta sen verran paljon, etteivät vastaavat lupaukset enää aivan nykyaikaisilta tunnu. Perinne kuitenkin elää yhä vahvana, sillä yksi yhdeksästä Barcelonan puheenjohtajaehdokkaasta, Josep Maria Bartomeun keväällä varapuheenjohtajan paikalta erottama Emili Rousaud nosti kampanjansa kärjeksi oikein kunnon megahankinnan.

Jos Rousaud voittaa vaalit, olisi hänen varapuheenjohtajansa Josep Maria Minguella. Minguella puolestaan paljasti, että Borussia Dortmundin norjalainen tähtihyökkääjä Erling Braut Håland pelaisi ensi kaudella Barcelonassa, jos Rousaud voittaisi 24. tammikuuta järjestettävät vaalit.

[readmore from=Rousaud-Emili]

Minguellan mukaan hän ja Rousaud ovat sopineet Hålandin agentin Mino Raiolan kanssa, että 20-vuotias sensaatiokärki siirtyisi Barcelonaan, jos vaalivoitto heltiää. Rousaudin kampanja ei tosin ole ainoa, joka voisi Hålandin Barcelonaan tuoda, sillä myös puheenjohtajakilvan ennakkosuosikilla Joan Laportalla on erinomaiset välit Raiolan kanssa.

Rousaudin kampanja on muutenkin kisan räväkimmästä päästä. Minguella ja Rousaud ovat jo ehtineet ehdottaa myös stadionin nimen muuttamista Camp Nou-Leo Messiksi, Neymarin paluuta seuraan tämän PSG-sopimuksen päättyessä ja nyt sitten myös Hålandia. Muut puheenjohtajakandidaatit eivät ole vielä pelaajahankintalupauksillaan väläytelleet.

Lähde: AS