Real Madrid päätti vuoden 2020 hyvin nihkeällä suorituksella, kun se jäi 1-1-tasapeliin sarjanousija Elchen vieraana. Mitään hurraahuutoja puolustavan mestarin esitys ei nostattanut.

Reilun kuukauden tauon jälkeen taas pelaamaan päässyt Marcelo aiheutti TV-katsojille ensimmäisen kunnon huokaisun, kun hän tykitti 13. minuutilla pallon ylärimaan. Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin toinen konkari Luka Modric seitsemän minuuttia myöhemmin.

Kroatialainen oli mukana riistämässä palloa ja käynnistämässä vastahyökkäystä keskialueella. Pallo päätyi Marco Asensiolle, joka tykitti vasurillaan ylärimaan. Paluupalloon ehti kuitenkin kärkkäimmin 172-senttinen Modric, joka puski reboundin tyhjän maalin ylänurkkaan. Puskumaali oli Modricin ensimmäinen lähes 12 vuoteen.

36. minuutilla Real Madrid oli saada täysin ilmaisen rangaistuspotkun, kun tuomari näki pallon osuneen Elchen pelaajan käteen. Juuri näitä tilanteita varten VAR on kuitenkin järjestelmä paikallaan, sillä videotarkistus paljasti oikeudenjakajallekin selvästi, että pallo kimmahti käden sijaan reidestä ylöspäin. Rankkarin peruminen oli täysin oikea ratkaisu.

Toisen kerran rankkaria näytettiin 51. minuutilla, eikä tätä tuomiota peruttu. Dani Carvajal roikkui sitkeästi vastustajan paidassa repien tämän nurin. Tuomarilla oli hyvä näköyhteys tilanteeseen eikä hän päätöstään empinyt. Fidel Chaves asettui pallon taakse ja toi pilkulta Elchen 1-1-tasalukemiin.

Elche sai tasoituksesta lisää virtaa, ja oli hyvin lähellä johtomaalia 63. minuutilla. Lucas Boye pyörähti 18 metrissä näppärästi ja ampui matalan kudin puolustajien jaloista, mutta veto oli hieman liian epätarkka ja osui vain ulkotolppaan. Maalintekoyritykset kirjattiin tässä vaiheessa peliä 3-3.

Boye jatkoi edelleen teräviä otteitaan ja haastoi jälleen ahnaasti kuusi minuuttia myöhemmin. Nyt argentiinalaisen kuti karkasti kuitenkin pari metriä liian ylös. Real Madrid vaikutti olevan poissa tolaltaan.

[readmore from=Real-Madrid]

Minuuttia myöhemmin rakensi Toni Kroos Dani Carvajalille hyvän tekopaikan, mutta Elchen maalivahti Edgar Badia otti hyvän torjunnan. Alkoi näyttää siltä, että pelissä nähtäisiin vielä kolmaskin maali.

Toisin kuitenkin kävi. Vaikka Zinédine Zidane vaihtoi viimeisellä varttitunnilla kentälle Eden Hazardin, Fede Valverden ja Viniciuksen, eivät lukemat enää muuttuneet, vaan suosikin oli tyytyminen 1-1-tasapeliin. Real Madrid saa olla siihen jopa tyytyväinen, sillä ottelun viimeisellä sekunnilla Thibaut Courtois sai venyä loistopelastukseen Elchen Gonzalo Verdun erinomaisen vapaapotkun edessä. Virkaveli Edgar Badia valittiin kuitenkin ansaitusti pelin parhaaksi pelaajaksi.

Piste oli Elchen ensimmäinen otteluista Real Madridia vastaan sitten vuoden 1978.

Kiinnostavaa ottelutilastoissa on se, että Real Madrid rikkoi pelissä huomattavasti vastustajaansa useammin (17-7). Myös varoituksia Real Madrid sai neljä Elchen yhtä vastaan.

Real Madrid jatkaa sarjassa kakkosena kaksi pistettä Atlético Madridia perässä, mutta kaksi ottelua sarjakärkeä enemmän pelanneena. Elche on sijalla 15.