La Ligan vuoden 2020 viimeinen ottelukierros alkaa tiistaina, kun ohjelmassa on neljä peliä. Yksi näistä on Cádiz-Real Valladolid, jonka pelaamisesta ei kuitenkaan ole vielä täyttä varmuutta. Syy siihen on sarjanousija Cádizin riveissä ilmenneet koronavirushuolet.

Varmuudella koronatartunnan takia sivussa on vain Sergio González, jolla ei olisi pelilupaa muutenkaan ennen vuodenvaihdetta, mutta positiiviset koronatestien tulokset ovat häirinneet joukkueen harjoituksia enemmänkin.

– Tänään emme voineet harjoitella COVID:in takia. Huomenna tapaamme seitsemältä, ja katsotaan, keitä käytettävissä on, Cádizin valmentaja Álvaro Cervera kommentoi lehdistölle AS:n mukaan.

– Monet pelaajistamme ovat antaneet positiivisen näytteen. Heille täytyy tehdä PCR-testi, jotta heidät voitaisiin todeta negatiivisiksi. Juuri nyt koko joukkue testataan. Huomenna näemme, keitä pelaajia käytössämme on.

– Monet pelaajat ovat joutuneet jäämään myös harjoituksista pois annettuaan ensin positiivisen ja sitten negatiivisen näytteen. Emme tiedä joukkueen vahvuudesta ennen huomista.

[readmore from=Koronavirus]

Cádizin valmistautuminen on mennyt mönkään. Ottelua edeltävänä päivänä tutustutaan tavallisesti vastustajaan ja sen pelitapaan, mutta tuo vaihe oli Cerveran mukaan jätettävä väliin. Päätös siitä, voidaanko peliä pelata vai ei, tehdään kuitenkin vasta myöhemmin.

– Luulen, että päätös tehdään vasta PCR-testien tulosten saavuttua. Tulimme treenaamaan tänä aamuna, ja kaikki pysähtyi. Toivotaan, että kaikki, jotka antoivat positiivisen näytteen vasta-ainetestissä, olisivat negatiivisia PCR-testin jälkeen. Vasta sitten tiedämme, pelataanko ottelua vai ei.

– En tiedä, mitä tapahtuu, jos testeistä tulee monta positiivista tapausta. En tunne pykäliä, enkä tiedä, pitääkö meidän pyytää ottelusiirtoa, vai pitääkö heidän antaa se. Jos testitulokset ovat huonoja, jonkun täytyy selittää minulle mahdollisuutemme.