Euroopan kärkiseurat ovat tiettävästi suunnitelleet järjestävänsä tulevaisuudessa Euroopan Superliigaksi kutsutun sarjan.

Sarjaan osallistuisi espanjalaislähteiden mukaan 16-18 seuraa, joista jokainen kuuluisi Euroopan viiteen kärkisarjaan, eli La Ligaan, Valioliigaan, Serie A:han, Bundesliigaan ja Ligue 1:een.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez puhui lauantaina seuran jäsenien kanssa. Pérez kertoi samalla mielipiteensä Euroopan Superliigasta. Pérezin puheista voi päätellä Real Madridin näyttävän Euroopan Superliigalle vihreää valoa.

– Mikään ei ole kuin ennen. Pandemian vuoksi meidän on oltava entistä kilpailukykyisempiä. Meidän on oltava innovatiivisempia ja löydettävä tapoja pitää jalkapallo kiinnostavampana. Real Madrid on ollut mukana FIFA:n ja Mestarien liigan käynnistämisessä. Jalkapallo tarvitsee muutoksen ja koronaviruspandemia on osoittanut sen, Pérez totesi.

– Kaikista tärkeimmät, eli kannattajat kärsivät. Jalkapalloon kohdistuva muutos ei voi odottaa enää enempää, meidän on tehtävä muutos. Euroopan kärkiseuroilla on miljoonia kannattajia, emmekä voi kääntää heille selkää.

Lähde: AS, MD