Atalanta on ollut viime vuosina yksi väkevimmin nousua tehneistä joukkueista Euroopan huippusarjoissa. Se ylsi viime kaudella Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon, ja eteni myös tällä kaudella lohkovaiheesta pudotuspeleihin. Serie A:ssa alla on kaksi perättäistä kolmossijaa.

Maanantaisessa Mestarien liigan pudotuspeliarvonnassa arpa heitti Atalantan vastustajaksi kilpailun historian menestyneimmän joukkueen Real Madridin. Suosikin asemasta ei otteluparissa ole epäselvyyttä, mutta Atalantan puheenjohtaja Antonio Percassi vakuutteli joka tapauksessa bergamolaisseurassa oltavan hyvin tyytyväisiä arvontatulokseen.

– Saimme vastaamme jalkapallohistorian kolossin. Meille tämä on jälleen mahtava kokemus. Olemme hyvin onnellisia saadessamme pelata taas maailmanluokan joukkuetta vastaan, Percassi totesi arvonnan jälkeen Sky Italialle.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Olemme oppineet näinä vuosina paljon. Olemme ymmärtäneet, että Mestarien liigassa pelataan maailman parasta jalkapalloa. Meidän pitää vain oppia sitä, ja mennä fantastisen jalkapallon yliopistoon.

Viime kaudella Atalanta eteni jatkoon alkulohkosta, jossa sen taakse jäivät Shakhtar Donetsk ja Dinamo Zagreb. Se pudotti neljännesvälierissä Valencian maalijuhlanumeroin 8-4, mutta taipui yksiosaisessa puolivälierissä PSG:lle 1-2. Tällä kaudella Atalanta jätti alkulohkossa taakseen Ajaxin ja Midtjyllandin.

Lähde: AS