Vuodesta 1956 lähtien yhtäjaksoisesti jaettua Ballon d’Or -palkintoa ei tänä vuonna jaeta lainkaan koronapandemian sotkettua jalkapallokauden jos toisenkin. Vuoden paras pelaaja palkitaan kyllä FIFA:n The Best -gaalassa torstaina, mutta France Football valitsi tänä vuonna vain historiatähdistönsä, Ballon d’Or Dream Teamin.

Tähdistöjoukkueeseen mahtuivat itsestään selvästi Ballon d’Or-valintoja dominoineet Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Barcelonan kapteeni Messi on voittanut palkinnon kuudesti ja yhdeksän kautta Real Madridissa pelannut Cristiano Ronaldo viidesti. Kukaan muu ei ole pystynyt yli kolmeen voittoon.

Tähdistöjoukkueen kolmas hyökkääjä on brasilialainen Ronaldo, joka pelasi kauden 1996-1997 Barcelonassa ja kauden 2002-2007 Real Madridissa.

Barcelona-väriä on joukkueessa enemmänkin, sillä keskikentän pohjalle nimettiin todellinen seuralegenda Xavi, joka sijoittui parhaimmillaan Ballon d’Or -äänestyksissä kolmanneksi – kolmesti putkeen vuosina 2009-2011. Itseoikeutetusti mukana on myös marraskuussa menehtynyt Diego Maradona, joka pelasi Barcelonassa vuosina 1982-1984. Parhaiten Maradona muistetaan kuitenkin Napolista.

Dream Teamin muut valinnat ovat maalivahti Lev Jashin, puolustajat Paolo Maldini, Cafu ja Franz Beckenbauer, sekä keskikenttäpelaajat Lothar Matthäus ja Pelé.

Valinnat suoritti France Footballin nimittämä 140 asiantuntijan kansainvälinen raati.

Ballon d'Or

@ballondor
La Ballon d'Or Dream Team en une de @francefootball demain dans vos kiosques et disponible en numérique ici: ow.ly/MmMc30rox3a
#BOdreamteam

France Football julkaisi samassa yhteydessä myös ”kakkos- ja kolmosjoukkueensa” annettujen äänien perusteella. Nämä joukkueet on nähtävissä allaolevissa twiiteissä.

Ballon d'Or

@ballondor

Ballon d'Or

@ballondor
The second team squad elected by our jury ! Which one do you prefer ?
#BOdreamteam
...and the third team squad of our best players of all time !
#BOdreamteam

Lähde: France Football