Barcelona pitää silmällä Ajaxin topparia Lisandro Martínezia tammikuun siirtoikkunaa ajatellen, kertoo Diario Sport.

Blaugranan vaihtoehdot keskuspuolustajien tonteille ovat harvassa Gerard Piquén loukkaannuttua. Samuel Umtiti on vasta toipunut omasta polvivammastaan, eikä ranskalaistopparin kasassa pysymiselle ole takeita.

Barcelonan ykkösvaihtoehto on yhä Manchester Cityn Eric García, jonka sopimus Englannissa päättyy tämän kauden jälkeen. Barça on kuitenkin kartoittanut myös muita toppareita, ja 22-vuotias Martínez on yksi heistä.

Argentiinan A-maajoukkueessa viime vuonna debytoinut Martínez pystyy pelaamaan tarvittaessa myös laitapuolustajana ja keskikentällä. Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman ehdotti itse Martínezia, kun katalonialaisseurassa keskusteltiin, mitä Barça tekee, jos García, 19, ei ole ensi kuussa saatavilla.

Martínez siirtyi Ajaxiin viime vuonna kotimaansa pääsarjaseura Defensa y Justiciasta seitsemällä miljoonalla eurolla, ja hänellä on sopimus amsterdamilaisten kanssa kesään 2023 asti. Jos Barcelona lähtee Martínezin perään, se yrittää saada hänet osto-optiollisella lainasopimuksella.