Mestarien liigan lohkovaihe huipentuu keskiviikkoiltana, kun päätöskierros pelataan loppuun. Real Madrid on selkä seinää vasten jatkopaikan suhteen, kun se kohtaa B-lohkoa johtavan Borussia Mönchengladbachin kotikentällään.

Lohkotilanne

Tilanne ennen päätöskierrosta on vähintäänkin mutkikas. B-lohkoa johtaa kahdeksalla pisteellä Borussia Mönchengladbach. Monen yllätykseksi Shakhtar Donetsk on toisessa jatkopaikassa kiinni ennen päätöskierrosta seitsemällä pisteellään. Samoissa pisteissä on myös Real Madrid, joka hävisi Shakhtarille molemmat pelit.

Lohkon hännillä on Internazionale, jolla on viisi pistettä. Inter kohtaa päätösottelussan Shakhtarin kotikentällään. Aiemmassa ottelussa joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin. Myös Interillä on vielä mahdollisuus jatkopaikkaan. B-lohkossa kaikki sijoitukset ovat siis ennen päätöskierrosta auki. Se tietää mahtavaa huipennusta keskiviikolle.

Real Madrid on Mestarien liigan aikakaudella (vuodesta 1992) ollut joka kerta pudotuspeleissä, kun seura on ollut mukana kilpailussa. Kaudella 1996-97 Real Madrid ei osallistunut Mestarien liigaan jäätyään edellisellä kaudella La Ligassa kuudenneksi. Jos Real Madrid ei selviydy keskiviikkona jatkopeleihin, se olisi ensimmäinen kerta 24 vuoteen.

Real Madrid jatkaa pudotuspeleihin seuraavissa skenaarioissa:

  • Voitolla jatkaa varmasti.
  • Tasapelillä jatkaa, jos Inter voittaa Shakhtarin.
  • Tappiolla Real Madrid on varmuudella ulkona Mestarien liigasta.
# Joukkue O V T H M P
1 Borussia Mönchengladbach 5 2 2 1 16-7 8
2 Shakhtar Donetsk 5 2 1 2 5-12 7
3 Real Madrid 5 2 1 2 9-9 7
4 Inter 5 1 2 2 7-9 5

 

Kuntopuntari

Real Madrid, V-H-H-V-T

5.12. Sevilla 0-1 Real Madrid (La Liga)
1.12. Shakhtar Donetsk 2-0 Real Madrid (Mestarien liiga)
28.11. Real Madrid 1-2 Alavés (La Liga)
25.11. Inter 0-2 Real Madrid (Mestarien liiga)
21.11. Villarreal 1-1 Real Madrid (La Liga)

Borussia Mönchengladbach, T-H-V-V-T

5.12. Freiburg 2-2 Mönchengladbach (Bundesliiga)
1.12. Mönchengladbach 2-3 Inter (Mestarien liiga)
28.11. Mönchengladbach 4-1 Schalke (Bundesliiga)
25.11. Mönchengladbach 4-0 Shakhtar Donetsk (Mestarien liiga)
21.11. Mönchengladbach 1-1 Augsburg (Bundesliiga)

Poissaolijat

Real Madrid

Federico Valverde (jalkavamma)
Eden Hazard (nivusvamma)
Luka Jovic (lihasvamma)
Dani Carvajal (epävarma)
Mariano (epävarma)

Borussia Mönchengladbach

Ramy Bensebaini (koronavirus)
Jonas Hofmann (reisivamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Real Madrid (4-3-3)

Vinícius – Karim Benzema – Marco Asensio
Toni Kroos – Casemiro – Luka Modric
Ferland Mendy – Sergio Ramos – Raphaël Varane – Lucas Vázquez
Thibaut Courtois

Borussia Mönchengladbach (4-2-3-1)

Alassane Pléa
Marcus Thuram – Lars Stindl – Valentino Lazaro
Christoph Kramer – Florian Neuhaus
Oscar Wendt – Nico Elvedi – Matthias Ginter – Stefan Lainer
Yann Sommer

Kommentit

Marco Rose, päävalmentaja, Borussia Mönchengladbach

– Borussia voi tehdä keskiviikkona jotain historiallista. Se, että voimme pudottaa Real Madridin, ei ole meille tärkeää. Olemme valmiita peliin ja tiedämme, mitä meidän pitää tehdä. Sen takia meidän ei tarvitse olla hermostuneita tai jännittää. Odotamme innolla haastetta ja haluamme hyödyntää hyvää tilannettamme.

– Olisihan se ollut hienoa pelata loppuunmyydyllä Bernabéulla, se on totta kai harmi, ettei näin tapahdu. En silti usko, että siitä (pelistä ilman yleisöä) on meille mitään ylimääräistä hyötyä.

Yann Sommer, maalivahti, Borussia Mönchengladbach

– Real Madrid on paljon enemmän kuin vain Sergio Ramos (palaa pelikiellosta). Heillä on koko joukkue täynnä laadukkaita pelaajia. Valmistaudumme käsittelemään heistä jokaisen ja koko joukkueen.

Zinédine Zidane, päävalmentaja, Real Madrid

– Tiedämme, että siitä tulee vaikeaa. Olen positiivinen ja ajattelen vain voittamista. Teemme ihan varmasti kaikkemme, että saisimme kolme pistettä. Pelaajat ja koko seura on tottunut pelaamaan paineen alla, olemme tottuneet pelaamaan tällaisia pelejä. Tiedämme hyvin panokset. Meidän täytyy kontrolloida tunteemme ja ennen kaikkea valmistautua hyvin.

– Siitä tulee hyvin erilainen peli (verrattuna aiempaan kohtaamiseen), koska tiedämme tarkalleen, mikä tilanne on. Haluamme ottaa kolme pistettä ja voittaa lohkon, vain se on nyt mielessä. Kaikki pelit ovat tärkeitä, mutta tämä on hieno mahdollisuus osoittaa, minkälainen joukkue me olemme.

Potku-uhasta:
– Seuran on tehtävä mitä parhaaksi näkee, kuten aina. Ajattelen ainoastaan keskiviikkoista ottelua. En käytä aikaani potkujen ajattelemiseen. Menneisyys on menneisyyttä. Ainoastaan nykyhetki ja tulevaisuus merkkaa. Meillä on mahdollisuus osoittaa tasomme joukkueena. Olen vakuuttunut siitä, että pelaamme hyvän ottelun.

Mistä näet pelin?

Real Madridin ja Borussia Mönchengladbachin välinen Mestarien liigan lohkovaiheen päätösottelu on nähtävissä maksulliselta C More Sport 1 -kanavalta sekä maksullisesta suoratoistopalvelusta C More. Ottelu käynnistyy kello 22. Tämä ottelu on myös C Moren studio-osuuden pääottelu.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Mestarien liigan ratkaisupelit edessä – 16 lohkovaiheen viimeistä ottelua tällä viikolla, ja vielä 7 paikkaa pudotuspeleihin jaossa ⚽️
Jokainen peli sekä kaikkia otteluita hetki hetkellä seuraava Panorama-lähetys: cmore.fi/ucl

#UCLfi