La Ligan maalihanat väännettiin kauden 12. kierroksella tukevasti kiinni jo hyvissä ajoin, sillä kierroksen kolme viimeistä ottelua päättyivät maalittomaan 0-0-tasapeliin. Hyviä maalintekoyrityksiä ei kuitenkaan maanantaisesta Eibar-Valencia -ottelusta puuttunut. Eibar laukoi kohti maalia kolme, ja Valencia neljä kertaa, mutta pääosia näyttelivät tällä kertaa maalivahdit.

Erityisesti kulmakarvoja nostatti Eibarin mainio serbialaismaalivahti Marko Dmitrovic. Neljättä kauttaan Eibarissa pelaava 28-vuotias torjuja suoritti suorastaan ilmiömäisen pelastuksen, kun hänen maanmiehensä Uros Racic laukoi ruuhkan takaa räjähtävän kovan kanuunan kohti Eibar-maalia 53. peliminuutilla. Dmitrovic näki kuitenkin tulisen kudin hyvin, sai yhden kätensä tielle ja piti ranteen niin lujana, että pallo kimmahti tolpan kautta väljemmille vesille.

La Ligan englanninkielinen Twitter-tili twiittasi klipin torjunnasta kysyvillä saatesanoilla ”kauden torjunta”. Ei varmaan ainakaan kauaksi siitä jää.

Parastaan sai panna myös virkaveli Jaume Domenech Eibarin lopun rynnistyksessä. Kun Bryan Gil ampui vapaapotkusta kohti ylänurkkaa, nousi Domenech sankariksi torjuttuaan pallon niin ikään tolpan kautta turvaan. Eibarille tilastoitiin pelissä peräti 19 maalintekoyritystä Valencian kuutta vastaan, mutta laukauksista vain kolme suuntautui maalia kohti, ja peräti 12 ohi maalin.

LALIGA English

@LaLigaEN
📸 Jaume saved @valenciacf_en with an incredible save of his own in the 89th minute!

#EibarValencia

Alemmassa keskikastissa majaileva Eibar saa ylpeillä sarjan kolmanneksi pitävimmällä puolustuksellaan, sillä vain Atlético Madrid ja Real Sociedad ovat päästäneet sitä vähemmän maaleja. Marko Dmitrovic on pitänyt maalinsa puhtaana keskimäärin joka toisessa pelaamistaan 12 ottelusta, eikä ihme yllä esitetyn huipputorjunnan kaltaisilla otteilla.

LALIGA English

@LaLigaEN
🥇 @oblakjan
🥈 @alex13remiro
🥉 @the_mitrovic1

The goalkeepers with most clean sheets in #LaLigaSantander! 🐙