Cádiz järjesti lauantai-iltana La Liga -kierroksen suurimman yllätyksen voitettuaan Barcelonan Carranzalla 2-1.

Sarjanousija Cádiz on La Ligassa tällä hetkellä viidentenä. Barcelonan lisäksi Cádiz on onnistunut voittamaan myös Real Madridin tällä kaudella.

Cádiz voitti Barcelonan 17 prosentin pallonhallinnalla. Cádiz syötti ottelussa vain 183 kertaa, mutta voitti siitä huolimatta ansaitusti kamppailun ja kykeni itsekin luomaan maalien lisäksi potentiaalisia maalipaikkoja.

Cádizin päävalmentaja Álvaro Cervera tiedostaa, ettei joukkue tarvitse pallonhallintaa voittaakseen otteluita.

Cádizille pallottomana pelaaminen on tuttua, sillä viime kaudella Segundassa yksikään joukkue ei pitänyt palloa yhtä vähän hallussaan kuin Cádiz. Siitä huolimatta Cádiz nousi La Ligaan ja johti käytännössä läpi kauden Segundaa, vaikkei lopulta voittanutkaan mestaruutta.

– Tässä sarjassa on vain kaksi joukkuetta, jotka asettavat sinut tällaisiin puolustusasemiin. Barcelona tarvitsee pallonhallinnan itselleen voittaakseen otteluita. Me emme tarvitse sitä voittaaksemme. En kuitenkaan väitä, että pallon hallitseminen olisi huono asia. On olemassa joukkueita, jotka tarvitsevat sitä pelaajiensa ominaisuuksien vuoksi, Cervera muistutti.

– Barcelona tarvitsee pallonhallintaa voittaakseen, koska heillä olisi vaikeuksia pelata muulla tavalla. He eivät olisi välttämättä hyviä pelaamaan pitkää palloa. Meille pallonhallinta tuo usein ongelmia, koska sen kanssa pelaaminen ei ole todellakaan helppoa.