Diego Maradona menehtyi puolitoista viikkoa sitten sydänpysähdykseen. Maradona oli kuollessaan 60-vuotias.

Leo Messi kunnioitti Maradonan muistoa viime viikonloppuna tuuletettuaan tekemäänsä maalia Maradonan Newell’s-paitaan pukeutuneena. Messille annettiin tuuletuksestaan keltainen kortti ja 600 euron sakot.

Barcelonan puheenjohtajana vuosina 2000-03 toiminut Joan Gaspart tyrmistyi kuullessaan Messin sakoista. Gaspart kertoi harkitsevansa laskun maksamista.

– Minulla on haluja maksaa 600 euroa jalkapalloliiton tilille siitä. Harkitsen sitä. On häpeällistä, että kunnianosoituksesta Maradonan kaltaiselle pelaajalle, jota olin hankkimassa Barcelonaan, saa sakkoja. En sulje pois sitä, että maksan 600 euroa liitolle ja sanon heille, että Messin sakot ovat nyt maksettu, Gaspart totesi El 10 del Barçalle.

– Maksan ennemmin mielummin sen sakon itse kuin katson Barcelonan maksavan sen, koska siten osoitamme, että meitä seuran jäseniä hävettää se, miten jalkapalloliitto ei ymmärtänyt olla antamatta sakkoa moraalisista syistä. Olen sanaton.

Maradona valmensi Messiä Argentiinan A-maajoukkueessa vuosina 2008-10.