Pahasti alakanttiin alkukauden pelannut Celta Vigo hyvästeli sunnuntaina La Ligan jumbosijan, kun se kaatoi kotikentällään Granadan 3-1. Voitto oli Celta Vigon ensimmäinen sitten syyskuun 19. päivän, kahdeksan perättäisen voitottoman ottelun jälkeen.

Granada siirtyi 25. minuutilla johtoon Luis Suárezin maalilla, mutta Nolito kuittasi tasoituksen vain kaksi minuuttia myöhemmin. Maali oli Celtan koko joukkueen hienon syöttöpelin tulosta.

OptaJose

@OptaJose
9 - There were nine passes in the build up to Celta’s goal against Granada, scored by Nolito 🇪🇸 - the longest passing sequence leading to a @RCCeltaEN goal in @LaLigaEN this season. Tact.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata yli 35 minuuttia, kunnes kotijoukkue Celta Vigo ratkaisi ottelun edukseen. Voittomaalin teki 81. minuutilla uransa seitsemättä La Liga -ottelua pelannut Miguel Baeza. 20-vuotias Baeza tuli vaihdosta sisään seitsemän minuuttia aiemmin ja viimeisteli lähietäisyydeltä pitkän hässäkän päätteeksi. Maali oli hänen pääsarjauransa ensimmäinen.

Vain neljä minuuttia myöhemmin onnistui toinen Celtan vaihtomies, kaksi minuuttia ennen maaliaan kentälle tullut Fran Beltrán. Maalista suuri kunnia kuuluu Celtan seuralegendalle Iago Aspasille, joka hassutti fiksusti ja maltillisesti maalivahdin ja lähetti aivan päätyrajan tuntumasta syötön takaviistoon keskelle Beltránille.

Aspas oli muutenkin erinomaisella pelipäällä, sillä hän rakensi ottelussa peräti yhdeksän maalintekopaikkaa. Kyseessä on 33-vuotiaan pelimiehen La Liga -uran ennätys ja suurin lukema tällä kaudella, kun sarjan kaikki joukkueet huomioidaan. Celta-ikoni alkaa taas kunnolla lämmetä.

OptaJose

@OptaJose
9 - @RCCeltaEN's Iago Aspas created nine goalscoring chances against Granada (one assist), his most in a @LaLigaEN game and the most by a player in a LaLiga game this season. Exhibition.

Lisäajalla nähtiin keskialueella vielä kunnon torikokous, jonka päätteeksi Celta Vigon turkkilaispelaaja Okay Yokuslu ajettiin VAR-tarkistuksen jälkeen ulos. Okay veti hässäkän keskellä Granadan pelaajaa hiuksista.

Celta Vigo ohitti sarjataulukossa Levanten ja Huescan. Granada jatkaa kahdeksantena.