Diego Maradona menehtyi keskiviikkona sydänpysähdykseen. Maradona oli kuollessaan 60-vuotias.

Historian parhaimpiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Maradona valmensi Leo Messiä noin kahden vuoden ajan Argentiinan A-maajoukkueessa.

Mundo Deportivo julkaisi torstaina 15 vuotta vanhan jutun, jossa Messi puhui A-maajoukkuedebyyttinsä jälkeen Maradonasta. Messi kertoi nähneensä Maradonan kerran livenä kentällä. Maradona edusti silloin Messin suosikkiseuraa Newell’siä.

– Näin Maradonan kerran, kun hän pelasi lempiseurani kotikentällä. Olin viisivuotias. Menin otteluun isäni kanssa. En juurikaan muista mitään siitä päivästä.

– Muistan ainoastaan sen, miten minulle sanottiin vuosien ajan, kuinka etuoikeutettu olin päästyäni katsomaan Maradonaa livenä. Diego teki ihmiset onnelliseksi, Messi totesi.

– Maradonan maali Englantia vastaan on jalkapallohistorian suurin tapahtuma. Voin katsoa sen maalin aamuisin, päivällä ja illalla. En koskaan kyllästy siihen. Jos se maali näytetään televisiossa, niin kaikki pysähtyvät kadulla juttelemaan siitä. Isäni ja setäni viettävät tuntikausia puhuessaan siitä maalista. Kun perheemme vieraili jossain, minut laitettiin aina television eteen, jotta voisin nähdä sen maalin.