Kesällä pilkkahinnalla Barcelonasta Atlético Madridiin siirtynyt uruguaylaishyökkääjä Luis Suárez on aloitanut kauden 2020-2021 hienosti. Kuudessa ottelussa on syntynyt viisi maalia, ja Suárez on koko sarjan maalitilastossa jaetulla kakkossijalla, vain yhden maalin perässä maalipörssin kärkinimeä, Real Sociedadin Mikel Oyarzabalia.

Barcelonan paras maalintekijä on puolestaan neljä maalia tehnyt Ansu Fati, joka joutui polvivamman vuoksi kuukausien sairauslomalle. 38-vuotias Italian entinen maajoukkuehyökkääjä Antonio Cassano kritisoikin isoon ääneen sitä, miksi Barcelona päätti luopua Suárezista.

– Minusta oli Barcelonalta sulaa hulluutta antaa Suárezin lähteä. Hän teki kuudessa vuodessa 350 maalia enkä ymmärrä, miksi he luopuivat hänestä, Cassano totesi toisen ex-maajoukkuehyökkääjän Christian Vierin Instagram-kanava Bobo TV:n juttutuokiossa.

– Sitten heidän täytyi panna Antoine Griezmann kärkimiehen paikalle.

Täysin eivät Cassanon hurjat luvut paikkaansa pidä, sillä todellisuudessa Suárez teki Barcelonan-kausiensa aikana 195 maalia ja antoi 113 maalisyöttöä. Hienot lukemat toki nekin, 283 pelissä.

Samassa yhteydessä Cassano kehui myös vuolaasti Lionel Messiä ja nosti tämän klassisessa vertailussa Diego Maradonaan paljon edeltäjänsä yläpuolelle.

[readmore from=Suarez-Luis]

– Messilla on ennätys pelatuissa finaaleissa ja Argentiinan paidassa tehdyissä maaleissa. Mistä edes puhumme? Hän on tehnyt Albicelestessä 70 maalia ja Maradona 30. Messi on pelannut aina mahtavien hyökkääjien kanssa, muttei ikinä mahtavien puolustajien tai maalivahtien, Cassano veisteli.

Messin tarkka maalimäärä maajoukkueessa on tätä nykyä 71, ja Maradonan 34.

Lähde: AS