Barcelona odottaa myyvänsä tai lainaavansa neljä pelaajaa tammikuun siirtoikkunassa.

Diario AS:n mukaan kyseisen nelikon muodostavat Júnior Firpo, Samuel Umtiti, Matheus Fernandes sekä Martin Braithwaite. Jokainen heistä on oma tapauksensa, eikä kaikista ole aivan yhtä helppo hankkiutua eroon.

Firpon lähtö näyttää tällä hetkellä lupaavimmalta. 24-vuotias dominikaani ei kuulu Ronald Koemanin suunnitelmiin ja on saanut siirtotarjouksia Italiasta. Vasemman puolen laitapuolustajan todennäköisimpänä päämääränä pidetään Internazionalea tai Napolia.

Diilin odotetaan olevan laina, johon sisältyy pakollinen osto-optio. Siirtosumma tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, sillä Real Betis saa pienen prosenttiosuuden pelaajan seuraavasta myynnistä.

Umtiti siirtyy todennäköisimmin lainalle. Barcelona tarjosi häntä ympäriinsä viime kesänä, mutta ranskalaistoppari kieltäytyi lähtemästä. Nyt Umtiti on kuitenkin väsynyt vähäiseen vastuunsa ja etsii tilaisuutta pelata. Lyon ja AS Roma ovat kiinnostuneita, mutta huolissaan 27-vuotiaan loukkaantumisongelmista.

Matheus Fernandes on hieman hankalampi tapaus. Kuten muidenkin kohdalla, Koeman on tehnyt selväksi, ettei brassipelaaja kuulu hänen suunnitelmiinsa. Viime kesänä Fernandesin edustajat eivät kuitenkaan suostuneet neuvottelemaan siirrosta.

[readmore from=Barcelona]

Barcelona-debyyttiään odottelevalla Fernandesilla oli tilaisuus siirtyä AS Monacoon lainalle, mutta kuunteli seuran sijaan neuvonantajiaan, aiheuttaen merkittävää jännitettä osapuolten välillä. Nyt 22-vuotias haluaa itsekin pelaamaan ja häntä kohtaan kerrotaan löytyvän kiinnostusta sekä Espanjasta että Portugalista.

Viime tammikuussa saapunut Braithwaite oli Umtitin tavoin myynnissä jo viime kesänä, mutta koronaviruspandemia hankaloitti tanskalaiskärjen kauppaamista.

Valioliigaan yhdistetty Braithwaite olisi halukas jäämään Camp Noulle taistelemaan avauksen paikasta, mutta Koeman yrittää tehdä kaikkensa hankkiakseen Lyon-hyökkääjä Memphis Depayn 29-vuotiaan tilalle tammikuun siirtoikkunassa.