Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos syyttää jalkapallopäättäjiä pelaajien hyvinvoinnin unohtamisesta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA lanseerasi kaksi vuotta sitten uuden maajoukkuekilpailunsa Nations Leaguen, jonka tavoitteena oli päästä eroon panoksettomista ystävyysotteluista. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA taas on uudistanut seurajoukkueiden MM-turnausta siten, että jatkossa siihen osallistuu 24 joukkuetta entisen seitsemän sijasta.

Kroos, 30, on parhaillaan maajoukkuekomennuksella, jonka aikana hänen edustamansa Saksa kohtaa Tšekin ystävyysottelussa sekä Ukrainan ja Espanjan Nations Leaguessa. Hän on tämän kauden aikana pelannut neljä maaottelua yhdeksän seuraottelun lisäksi.

Koronaviruspandemia on pakottanut mahduttamaan tämän kauden ottelut lyhyemmälle aikavälille, joten pelaajat ovat entistä kovemmalla koetuksella. Kroos kommentoi Einfach mal Luppen -podcastissaan alati kasvavia pelimääriä.

– Näiden uusien kilpailujen myötä tuntuu, että me [pelaajat] olemme vain FIFA:n ja UEFA:n sätkynukkeja.

– Nämä kilpailut luodaan pusertamaan fyysisesti kaikki ulos jokaikisestä pelaajasta ja imemään mahdollisimman paljon rahaa.

Kroosilta kysyttiin myös, mitä mieltä hän on huhutusta Euroopan Superliigasta, johon Real Madrid ja muita suurseuroja karkaisi pelaamaan keskenään.

– Kun tietyt asiat toimivat hyvin, on parempi jättää ne nykyiselleen.