La Ligassa on tapahtunut kauden 2020-2021 ensimmäinen valmentajan irtisanominen. Celta Vigo tiedottaa kotisivuillaan, ettei Óscar García Junyent enää jatka joukkueen valmentajana. Garcían ohella lähtöpassit sai myös koko hänen valmennustiiminsä.

RC Celta English

@RCCeltaEN
OFFICIAL 🚨 Oscar Garcia will no longer manage RC Celta. The club wishes him all the greatest success in the future.

47-vuotias García aloitti Celta Vigon valmentajana noin vuosi sitten, marraskuussa 2019. Celta Vigo oli tuolloin sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Kausi oli kokonaisuudessaan vaikea, mutta Celta onnistui lopulta varmistamaan sarjapaikkansa päätöskierroksella.

Uusi kausi ei ole kuitenkaan alkanut juurikaan paremmin, sillä Celta Vigo on voittanut yhdeksästä ottelustaan vain yhden. Se on seitsemällä pisteellään sarjassa neljänneksi viimeisenä, vain pisteen putoamisviivan alla olevia Levantea, Real Valladolidia ja Huescaa enemmän keränneenä.

[readmore from=Celta-Vigo]

Oscar García on Barcelonan kasvatti, joka voitti seurassa pelaajana neljä La Ligan mestaruutta. Aiemmin hän on valmentanut muun muassa Brightonia ja Red Bull Salzburgia.

Viime vuonna tähän aikaan syksystä oli nähty sarjassa jo neljä valmentajanvaihdosta. On hyvin mahdollista, että koronapandemian aiheuttamat taloushuolet tekevät seuroista kärsivällisempiä valmentajanvaihdosten suhteen, sillä potkut ja uuden valmentajan palkkaaminen ovat aina uusi menoerä. Celta Vigon kärsivällisyys loppui kuitenkin tällä kaudella ensimmäisenä.