Keskuspuolustaja Gerard Piqué teki ensimmäisen maalinsa uuden valmentajan Ronald Koemanin alaisuudessa, kun Barcelona kaatoi Mestarien liigassa varamiehisen Kiovan Dynamon maalein 2-1. Piquén maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Maali oli 33-vuotiaalle Piquélle Mestarien liigassa jo viidestoista. Hän on kilpailun kaikkien aikojen toiseksi eniten maaleja tehnyt puolustaja yhdessä Ívan Helgueran kanssa. Edellä on enää 16 maalia tehnyt Roberto Carlos.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 2-0 DKV (65’) - @3gerardpique (15) iguala a @ivanhelguera1 como segundo defensa con más goles en Champions League #UCL. Por delante de ambos, solo Roberto Carlos (16).

Piqué myönsi pelin jälkeen, ettei ottelu ollut Barcelonalle helppo.

– Ottelu alkoi hyvin, ja olisimme voineet tehdä kaksi tai kolme maalia. Niin ei kuitenkaan käynyt, ja sitten pelistä tuli vaikeampi, Piqué totesi Movistarin TV-haastattelussa.

– Puolen tunnin tietämissä menetimme hallinnan ottelusta. Toinen puoliaika oli meiltä kauttaaltaan rauhaton ja olimme pulassa heidän kavennusmaalinsa jälkeen. Parasta ottelussa olivat kolme pistettä.

– Meillä on parannettavaa. Joinain hetkinä prässipelaaminen ei ollut hyvää. Ei siksi, ettemmekö haluaisi, vaan siksi, koska olimme huonosti järjestäytyneitä.

Piqué uskoo kuitenkin, että joukkue tulee vielä ajan saatossa parantamaan. Muutokset viime kauden jälkeen ottavat aikaa. Mestarien liigassa Barcelonan tilanne näyttää joka tapauksessa hyvältä, sillä Barca on voittanut kaikki kolme peliään.

– Mestarien liigassa olemme hyvissä asemissa, mutta La Ligassa meidän täytyy kääntää kurssimme.

– Olen vakuuttunut siitä, että saamme suunnan muuttumaan. Meillä on nuoria pelaajia, jotka tuovat paljon dynaamisuutta. Tarvitsemme aikaa parantaaksemme.

Piqué kommentoi myös Kiovan Dynamon valmentajan Mircea Lucescun lausuntoja. Romanialainen totesi pelin alla, ettei Barcelona ole tasolla, jota Mestarien liigan voittaminen vaatii.

[readmore from=Barcelona]

– On normaalia, ettei meitä pidetä suosikkeina viime vuosien jälkeen. Voimme vain tehdä kovasti hommia. Kokemus on näyttänyt, että tuloksetkin tulevat.

– Tästä kaudesta ei tule helppo, mutta luotamme siihen, että voimme tehdä isoja juttuja. Nyt on marraskuu, ja tulokset viitoittavat meille tien.

Lähde: Sport