Kun helmi-maaliskuussa Euroopan koronavirustilanne alkoi päivä päivältä pahentua ja johti lopulta sarjojen keskeyttämiseen, oli yksi viimeisistä pelatuista otteluista Mestarien liigan ottelu Liverpool-Atlético Madrid. Atlético voitti 11.3. pelatun ottelun jatkoajan jälkeen 3-2 ja eteni puolivälieriin yhteismaalein 4-2.

Ottelussa oli paikalla noin 54 000 katsojaa, ja heistä noin 3 000 oli Espanjasta Anfieldille matkanneita faneja. Moni fani jäi toki varovaisuussyistä kotiin. Tiettävästi molemmat joukkueet olisivat olleet valmiit ottelun perumaankin, mutta UEFA päätti tapahtuman järjestää. Toukokuussa mediassa kerrottiin kyseisen ottelun olleen yksi jalkapalloilun ”koronalingoista”, ja pelin johtaneen välillisesti 41 ihmisen koronakuolemaan.

Tänään tiistaina Atlético pelaa jälleen yleisön edessä, ensimmäisen kerran lähes kahdeksaan kuukauteen. UEFA salli Mestarien liigan lohkovaiheen otteluihin päästettävän korkeintaan 30 prosenttia stadionin kapasiteetista, mikäli kyseisen maan omat lait ja määräykset puoltavat yleisön läsnäoloa.

Atlético vierailee tänään Venäjällä Lokomotiv Moskovan vieraana, ja otteluun voidaan ottaa reilut 8 000 katsojaa. Myös viime viikolla tilanne oli sama, ja ottelua Lokomotiv-Bayern München seurasi stadionilla 8 196 katsojaa. RZD Arenan kokonaiskapasiteetti on 27 300 katsojaa.

Lokomotiville yleisön läsnäolossa ei ole mitään uutta, sillä Venäjän Valioliigassa katsojia on päästetty stadionille siitä lähtien, kun pelit kesällä jatkuivat. Vierasfaneja katsomoon ei kuitenkaan oteta, sillä Venäjä ei edes salli espanjalaisten turistien maahanpääsyä.

Läheskään kaikissa maissa ei Mestarien liiga -otteluin yleisöä päästetä, sillä ainakin Espanjassa, Englannissa ja jälleen myös Saksassa europelejä pelataan tyhjille katsomoille. Venäjän lisäksi yleisöä on päässyt stadionille muun muassa Unkarissa, Itävallassa ja Belgiassa.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Hyvä ei koronatilanne ole Venäjälläkään, sillä maassa todettiin viimeisen vuorokauden aikana 18 648 uutta tartuntaa. Uusia koronasta johtuvia kuolemia oli 355. Venäjää enemmän rekisteröityjä koronatartuntoja on ollut vain USA:ssa, Intiassa ja Brasiliassa.

Ottelu Lokomotiv Moskova-Atlético Madrid alkaa kello 19.55 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta ja suoratoistopalvelusta. Ottelu on myös C Moren studiolähetyspeli. Atlético on lohkossaan toisena kolmella pisteellä, kun Lokomotivilla on pisteitä yksi.

Lähteet: AS ja WorldOMeter