Josep Maria Bartomeun johtokuntineen erottua tiistaina, valmistaudutaan Barcelonassa uuteen aikaan. Puheenjohtajavaalit käydään näillä näkymin tammikuussa. Kärkiehdokkaana jo varmuudella ehdolle ilmoittautuneista pidetään tiettävästi Victor Fontia, joka on johtanut ”Bartomeu-oppositiota” julkisuudessa jo pidemmän aikaa.

Font suunnittelee tiettävästi projektissaan merkittävää roolia Jordi Cruijffille, legendaarisen Barca-ikonin Johan Cruijffin pojalle. Cruijffista tulisi mahdollisesti muun muassa pelaajahankinnoista vastaava henkilö. Siksi olikin mielenkiintoista kuulla Cruijffin näkemyksiä Lionel Messistä ja muusta joukkueenrakennuksesta Cadena SER:in El Larguero-ohjelmassa.

– Messin jatkosopimuksen pitäisi olla yksi suurista prioriteeteistä. Joukkue halutaan rakentaa hänen ympärilleen. Jos Messi sanoo, ettei halua jatkaa täällä, pitää joukkue rakentaa eri tavalla, sillä toista Leo Messiä ei ole, Cruijff totesi suoraan.

– Kyse ei ole niinkään Messin kanssa neuvottelemisesta vaan hänen suostuttelemisestaan. Meidän pitää hyväksyä se, että suunnitelma huippujoukkueeksi nousemiseksi voi kestää kolme-neljä vuotta. Voi hyvin olla, ettei hän halua odottaa niin pitkään.

Font on todennut julkisesti jo kauan sitten, ettei Ronald Koeman olisi ollut hänen valintansa Barcelonan valmentajaksi. Cruijffin mukaan Koemanille olisi kuitenkin jatkoa luvassa, jos vain tulokset sitä puoltavat.

– Jos Koeman pärjää hyvin, ei valmentajaa tarvitse vaihtaa. Font on jo sanonut, että tärkeinä pidetyille henkilölle voi löytyä muitakin paikkoja, Cruijff jatkaa.

Barcelona solmi äskettäin jatkosopimuksen Gerard Piquén kanssa. Cruijffin mielestä signaali oli hyvä.

– Vaikka kaikki eivät siitä pidä, puhuu Piqué aina suoraan. Minusta hänen jatkosopimuksensa oli merkki siitä, että pelaaja on ollut ymmärtäväinen seuran tilanteen kanssa. Piqué on auttanut seuraa haukkaamaan vähän happea.

Cruijffin oma rooli Fontin mahdollisessa projektissa ei ole vielä kiveen hakattu, mutta hän myöntää, että liittyisi Barcelonan palkkalistoille innoissaan – nimenomaan urheilujohtajaksi.

[readmore from=Font-Victor]

– Urheilujohtajan tehtävä innostaa minua. Tällä hetkellä olen valmentaja (toim. huom. kiinalaisessa Shenzhen FC:ssä), mutta Barcelonan valmentajaksi pääsee vain aniharva. Olen aina pitänyt urheilujohtamisesta, ja sitä varten olen valmistautunut.

– He (Fontin projekti) ovat valmistautuneet puheenjohtavaaliin jo vuosia, Xavin kanssa. En kuitenkaan tiedä, mitä minun kanssani tapahtuu. Katsotaan, Cruijff lisäsi arvoituksellisesti.

Lähde: AS