Leo Messin sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

33-vuotias argentiinalaistähti voi neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa vuodenvaihteesta lähtien.

Messi joutui jäämään vasten tahtoaan Barcelonaan alkaneeksi kaudeksi, kun tiistaina eronnut seurapresidentti Josep Maria Bartomeu ei päästänytkään häntä lähtemään lupauksistaan huolimatta.

Barcelonan puheenjohtajaehdokas Jordi Farré otti kantaa Messin tilanteeseen.

– Emme aio odottaa vaalivoittoon asti, vaan otamme jo nyt yhteyttä Messin isään. Alamme työskentelemään hyvin pian, koska haluamme saapua vaaleihin tietäen, että Messi jää Barcelonaan tulevaisuudessakin. Meille on hänelle koko elämän mittainen rooli mietittynä. Jos voitamme vaalit, jotka uskomme voittavamme, Leo jää Barcelonaan niin pitkäksi aikaa kuin haluaa, Farré totesi TyC Sportsille.

– Messi pelaa täällä juuri niin pitkään kuin haluaa. Mielestäni meidän on tehtävä hänelle sellainen sopimus, josta hän voi irtisanoutua milloin ikinä haluaakaan. Meitä ei haittaisi ollenkaan, jos Messi pyytäisi vuoden mittaista siirtoa Newell’siin, jonka jälkeen hän palaisi Barcelonaan, eikä koskaan poistuisi täältä. Elämässä on tärkeintä olla kiitollinen.

Newell’s on Messin lapsuuden suosikkiseura. Rosariolaisseuran johtohahmot ovat vuosien saatossa unelmoineet Messin saapumisesta, mutta Messi on viime aikoina todennut julkisesti, että unelma kotikaupunkinsa joukkueessa pelaamisesta saattaa jäädä toteutumatta Argentiinan turvallisuusongelmien vuoksi.