Barcelonan tiistai-iltana eronnut puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu jätti palavat rauniot taakseen.

Viimeisenä tekonaan Bartomeu alkoi puhua lehdistötilaisuudessa yhtäkkiä Euroopan Superliiga -hankkeesta.

– Voin kertoa poikkeuksellisista uutisista. Seuran johtokunta on hyväksynyt vaatimukset osallistuakseen tulevaisuudessa Euroopan Superliigaan; Euroopan suurseurojen ajamaan projektiin, joka takaa Barcelonan taloudellisen vakauden tulevaisuudessa, Bartomeu sanoi.

Superliigan on arvioitu hyödyttävän ainakin lyhyellä aikavälillä vain suurseuroja, ja näivettävän ellei peräti tuhoavan kansallisia sarjoja ja Mestarien liigaa. Ei siis ihme, että La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas tarttui välittömästi aiheeseen Twitterissä.

– Ikävä kyllä Bartomeu ilmoitti viimeisenä työpäivänään seuran osallistuvan ”haamukilpailuun”, joka olisi karmea uutinen Barcelonalle, ja hän paljasti tietämättömyytensä jalkapallobisneksestä. Tämä oli surullinen loppu seurapresidentille, jolla oli onnistumisensa ja lopussa virheensä, Tebas totesi.

Nyt asiaan on ottanut kantaa myös UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin.

– Ensinnäkin teemme kaikkemme, ettei se [Superliiga] ikinä toteudu! Ceferin jyrisi Reutersille AS:n mukaan.

– En ole ihan varma, haluavatko seuratkaan mitään Superliigaa. Ne vain ajavat hanketta uhkauksin.

– On selvää, ettei Superliiga hyödyttäisi pieniä ja keskisuuria jalkapallomaita. Prosessi ei ole ollut hyvä, eivätkä seurat ole olleet lainkaan tietoisia asiasta.

– Meidän pitäisi pikemminkin kertoa, että hyviä pelaajia tulee muistakin kuin vain kaikkein suurimmista jalkapallomaista. Jalkapallo häviää, jos kaikkia ei oteta mukaan.

– Kuilu [suurien ja pienin välillä] on jo nyt laajentunut. Tilanne on menossa yhä huonompaan suuntaan.