Ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmannin alkukausi Ronald Koemanin Barcelonassa ei ole ollut helppo. Griezmann on pelannut viidessä pelissä ilman ainuttakaan 90-minuuttista, eikä ole saanut tilastoihin yhtään maalia tai maalisyöttöä. Mestarien liigassa Ferencvarosia vastaan Griezmann istui koko pelin penkillä, ja lauantain El Clásicossa hän pelasi vain yhdeksän minuuttia.

El Gol Digital nostikin sivuillaan esiin varsin hurjan huhun. Sen mukaan baskiseura Athletic Bilbao aikoo tehdä Griezmannista tarjouksen tammikuun siirtoikkunassa.

Lehti kirjoittaa, että Athletic tarjoaisi Barcelonalla Griezmannista 100 miljoonan euron siirtokorvausta sekä vaihdossa yhtä omaa pelaajaansa. Tuo pelaaja on 23-vuotias keskuspuolustaja Unai Nuñez, jonka uskotaan Barcelonaa kiinnostavan. Siten Barcelona saisi vihdoin riveihinsä kaivatun neljännen topparin.

Mikäli megakauppa todella toteutuisi, Barcelona saisi tärkeitä pelimerkkejä Koemanin muiden toivehankintojen toteuttamiseen. Hollantilaisvalmentajan uskotaan havittelevan ennen kaikkea maanmiestään Memphis Depayta Barcelonaan.

Athletic Bilbao on tehnyt kauden kuudessa pelissään vain neljä maalia ja kaipaa hyökkäykseen kipeästi tulivoimaa. Griezmann sitä epäilemättä toisi ja pääsisi varmasti pelaamaan lempipaikallaan kärjessä. Barcelonassa hän on joutunut pelaamaan paljon laidalla, ja on ollut rooliinsa tyytymätön.

[readmore from=Griezmann-Antoine]

Kuinka Griezmann sitten voisi pelata Athleticissa, jonka perusperiaatteena on, että joukkueessa pelaa vain baskitaustaisia pelaajia? Selitys on siinä, että Griezmann muutti jo 14-vuotiaana San Sebastiániin ja aloitti pelaamisen kilpailijaseura Real Sociedadin junioreissa. Koska hän on siten ”Baskimaan juniorituotantoa”, kelpaisi hän myös Athleticille.

Athleticin arvellaan yrittävän tammikuussa myös kokeneen keskikenttäpelaajan Javi Martínezin hankintaa. Martínez ei ole tehnyt Bayernin kanssa jatkosopimusta, ja hänen kontrahtinsa umpeutuu ensi kesänä. Näin ollen hinta voisi olla tammikuussa jo paljon viime siirtoikkunaa halvempi.