Sarjanousija Elche voi olla alkukauteensa tyytyväinen. Se on voittanut molemmat kauden vierasottelunsa ja pelannut lisäksi kotonaan maalittoman tasapelin Huescaa vastaan. Seitsemän ottelua neljästä pelistä on sama saldo kuin Barcelonalla ja Sevillalla, ja Elche on pitänyt oman maalinsa puhtaana jo kolmessa pelissä peräkkäin.

Kun Alavés kaatui sunnuntaina vieraissa maalein 0-2, näytteli pääosaa 28-vuotias kärkimies Pere Milla, joka myös ratkaisi elokuussa Elchen sarjanousun Segundan nousukarsintojen finaalissa Gironaa vastaan. Millan ensimmäinen La Liga -maali vei Elchen 1-0 -johtoon, ja myöhemminkin hän oli hyvin esillä. Yksi Millan maali hylättiin paitsiona ja kertaalleen hän osui myös maalin tolppaan.

Kaikkein hyväntuulisin hetki Pere Millan ottelussa nähtiin kuitenkin 77. peliminuutilla, kun hän nosti varoituksen erotuomari Adrián Cordero Vegalle.

Pere Milla oli juuri kolisuttanut Alavésin maalin kehikkoa, kun Cordero Vega päätti nostaa isäntien Emiliano Rigonille varoituksen. Oikeudenjakaja kuitenkin pudotti huomaamattaan keltaisen korttinsa, ja Pere Milla näki tilaisuutensa tulleen. Hän nosti lapun maasta ja antoi rohkeasti tuomarille ”varoituksen”, hymyssä suin toki. Harva pelaaja saa kuitenkaan tilaisuutta maksaa tuomarille ”samalla mitalla” takaisin.

Tuomarikin suhtautui asiaan hyvällä huumorilla. Pere Milla sen sijaan harmitteli hukkaamaansa maalipaikkaa. Kalliiksi erehdys ei kuitenkaan käynyt, sillä vähän myöhemmin Pere Millan pallonriistosta käynnistyi hyökkäys, joka johti Tete Morenten viimeistelemään 0-2-maaliin.

Pelinjälkeisessä haastattelussa Millalta ei kuitenkaan hauskasta välikohtauksesta kysytty, vaan hän kommentoi vain maaliaan ja Elchen virettä.

[readmore from=Milla-Pere]

– Omistan maalini koko perheelleni. Tämä on unelmaa. Pelasin La Ligaa jo Eibarissa, mutta silloin kaikki ei sujunut toivotusti. Kaikesta voi kuitenkin oppia, Milla totesi.

– Pelasimme rohkeasti ja saimme kolme tärkeää pistettä. Pikkuhiljaa joukkue sisäistää paremmin valmentajan opit. Meidän täytyy nauttia voitoista. Seuraavaksi on vuorossa ottaa voitto myös kotikentällä.