Atlético Madrid joutui jälleen luopumaan yhdestä avainpelaajastaan, kun Arsenal aktivoi siirtoikkunan viimeisenä päivänä keskikenttäpelaaja Thomas Parteyn 50 miljoonan euron ulosostoklausuulin.

Reilun vuoden sisällä Atlétista ovat lähteneet myös Rodri (Manchester City), Lucas Hernández (Bayern München) ja Antoine Griezmann (Barcelona), joista maksettiin heidän ulosostohintansa. Madridiin on virrannut siirtojen myötä runsaasti rahaa, mutta suosikeiksi nousseiden pelaajien lähtö on aina kova paikka.

Thomasin, 27, tapauksessa hänen siirtonsa ajankohta on jättänyt karvaan maun Atlétin suuhun, sillä Arsenal maksoi hänen ulosostoklausuulinsa siirtoikkunan viime hetkillä. Madridilaisseurassa on lehtitietojen mukaan hämmästelty, miten kahdeksan vuotta seurassa pelannut Thomas oli valmis jättämään Atlétin tuolla tavalla.

Atlético Madridin päävalmentaja Diego Simeone sanoo, että hän ei kanna kaunaa seurasta lähteneille pelaajille

– Me emme voi sanoa juuri mitään vastaan, kun puhutaan näistä tilanteista, joissa klausuulit tulevat peliin, kommentoi Simeone Goalin mukaan.

– Olen iloinen minulle paljon antaneiden poikien puolesta ja kaikesta siitä, mitä heille on luvassa.

– Thomas on poika, jonka muistan, kun hän pelasi B-joukkueessa Saúlin [Ñíguez] kanssa. Me rupesimme nostamaan häntä edustusjoukkueeseen, se verotti häntä paljon. Hän meni Almeríaan [lainalle], ja hänen oli vaikea löytää vakautta tässä seurassa. Hän on uskomaton pelaaja ja me toivomme hänelle kaikkea parasta.

Koska Thomas lähti Atlétista siirtoikkunan viimeisenä päivänä ulosostohinnallaan, sai madridilaisseura lisäaikaa hankkia hänelle korvaajan, jos sellainen vain siirtoajan ulkopuolella löytyy. Jo aiemmin Atléti hankki samalle tontille Lucas Torreiran lainalle Arsenalista.

– En aio puhua siitä, mitä saamme tai menetämme, kun Thomas ei ole täällä. Lucas tuo pöytään puhtia, dynaamisuutta keskustaan. Hän ei ole pelannut paljon viime aikoina, joten hän tulee tänne todella innostuneena, kommentoi Simeone.