Espanja kärsi tiistaina Nations Leaguessa yllätystappion, kun se hävisi vieraissa Ukrainalle 0-1. Luis Enriquen miehistö ei pystynyt käyttämään omia maalipaikkojaan, ja maalivahti David De Gea epäröi ottelun ainoaan maaliin johtaneessa tilanteessa.

Tappio oli Luis Enriquen valmentamalle Espanjalle Nations Leaguessa jo kolmas, kun myös kilpailun ensimmäinen kausi huomioidaan. Syksyllä 2018 Espanja kärsi tappiot niin Englannille kuin Kroatiallekin, ja nyt siis Ukraina oli parempi kuin lohkokärki Espanja.

Päävalmentaja Luis Enriquen kolme tappiota saavat näyttäytymään hieman kehnossa valossa. Luis Enrique valmensi Espanjaa nyt 12. ottelussaan, ja koki kolmannen tappionsa huomattavasti aiemmin kuin monet edeltäjänsä. Edelliset kolme valmentajaa Julen Lopetegui, Fernando Hierro ja Robert Moreno eivät kokeneet ainuttakaan tappiota, kun jatkoaikoja ja rangaistuspotkukilpailuja ei huomioida (Espanja putosi Venäjälle vuoden 2018 MM-kisoissa rankkareilla).

Nopeammin kolme tappiota oli kärsinyt viimeksi José Santamaría, joka valmensi Espanjaa vuosina 1980-1982. Santamaría hävisi kolmannen kerran jo seitsemännessä maaottelussaan.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Luis Enrique es el seleccionador español que menos partidos ha necesitado para alcanzar las tres derrotas (12) desde José Emilio Santamaría (la tercera derrota llegó en el séptimo partido).

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Cuántos partidos como seleccionador español para llegar a la tercera derrota?

Clemente: 24
Camacho: 23
Sáez: 2 derrotas en 23 partidos
Luis: 30
Del Bosque: 36
Lopetegui: 0 derrotas en 20 partidos
Hierro: 0 derrotas en 4 partidos
Moreno: 0 derrotas en 9 partidos
Luis Enrique: 12

Itse peliin valmentaja ei ollut erityisen pettynyt. Luis Enrique harmitteli Espanjan tehottomuutta maalipaikoissa ja puolusti painokkaasti David de Geaa.

– Ottelun selkeä opetus on maalipaikkojen hukkaaminen. Hallitsimme peliä selvästi. Loimme paljon maalipaikkoja etenkin Adama Traorén oikealta laidalta, Luis Enrique sanoi pelin jälkeen TV-haastattelussa.

– Maali olisi rauhoittanut peliämme. Nyt otimme lopussa enemmän riskejä ja aloimme mennä paniikkiin asenteella ”nyt tarvitaan nopeasti maali”.

– En tiedä maalipaikkojemme määrää, mutta paljon niitä oli. Olen tyytyväinen niihin, mutta pitää hyväksyä se, että tänään pallo ei halunnut mennä maaliin. Olimme paljon vastustajaa parempia, mutta meidän täytyy luoda enemmän paikkoja, jotta maali syntyy.

[readmore from=Espanja]

– Kun hyökkää jatkuvasti, on selvää, että vastahyökkäyspaikkoja aukeaa. Tänään yksi tilanne maksoi meille ottelun. Ukrainaa täytyy onnitella, Luis Enrique myönsi rehdisti.

Valmentaja puolusti myös David De Geaa kritiikiltä.

– Aina maalivahti voi tehdä enemmänkin, mutta De Gean syyttäminen tappiosta on julmaa ja huono tapa. Jos De Geaa syytetään tästä tappiosta, voimme sammuttaa mikrofonit ja lähteä.

Lähde: AS