Ignacio Camacho tiedotti hiljattain joutuneensa lopettamaan pelaajauransa. Pelaajaura päättyi vain 30-vuotiaana.

Keskikenttäpelaaja edusti urallaan kasvattajaseuraansa Atléticoa, Málagaa ja Wolfsburgia. Camacho voitti Atléticon paidassa Eurooppa-liigan ja UEFA Super Cupin.

Urallaan yli 200 La Liga -ottelua pelannut Camacho pelasi myös yhden kamppailun Espanjan A-maajoukkueessa.

Camachon ura päättyi odotettua aiemmin loukkaantumisten vuoksi. Sitkeä nilkkavamma pilasi Camachon uran. Keskikenttäpelaaja pelasi viimeisen ottelunsa syyskuussa 2018. Sen jälkeen espanjalainen yritti kuntouttaa nilkkaansa kahden vuoden ajan, mutta nilkka ei koskaan palautunut entiselleen useista leikkauksista huolimatta.

– Pelasin urani viimeisen otteluni kaksi vuotta sitten. Jo kuukausien ajan minua hävetti mennä harjoituksiin, koska pystyin harjoittelemaan vain 30 prosentin teholla. Pelasin adrenaliinin ja kipulääkkeiden avulla ottelut. Valehtelin siten itselleni. Tiesin, että ennemmin tai myöhemmin joutuisin leikkaukseen, Camacho kertoi Marcalle.

– Vaikeinta minulle oli päivittäinen kuntouttaminen, pitkät ajat poissa pelikentiltä ja keskittyminen ainoastaan kuntouttamiseen. Tiesin, että jos pelailin lapsieni kanssa jalkapalloa takapihallani, voisi se vaikuttaa negatiivisesti nilkkaani ja seuraavana päivänä sattui entistä enemmän.