Tiago Mendes pelasi Atlético Madridissa kahdeksan hienoa kautta, ja olisi kenties pelannut enemmänkin, jolleivät vammat olisi pakottaneet häntä lopettamaan kauden 2016-2017 jälkeen. Heinäkuussa Tiago valittiin uransa ensimmäiseen valmentajapestiin, kun hänestä tuli Vitória Guimarãesin uusi valmentaja kotimaassaan Portugalissa.

39-vuotiaan Tiagon ensikokemus valmentajana kesti kuitnkin vain reilut kaksi kuukautta. Hän jätti tehtävänsä maajoukkuetauon alkaessa. AS:n mukaan 39-vuotias Tiago pyysi eroa, koska hänellä oli erimielisyyksiä seurajohdon kanssa seuran toimista siirtomarkkinoilla.

Vitoria kuvaili tiedotteessaan Tiagon päätöstä ”epävarmuuden teoksi”. Seuran julkilausuman mukaan kaikki edustusjoukkuetta koskeneet päätökset oli tehty yksissä tuumin valmentajan kanssa, ja Tiagolla oli muuten vapaat kädet johtaa joukkuettaan.

Tiagon pesti Vitoriassa kesti vain kolmen ottelun ajan. Niistä hänen joukkueensa sai tuloksikseen yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion. Tiagon valmentajasopimus oli pituudeltaan kaksivuotinen.

[readmore from=Mendes-Tiago]

Pelaajauransa päätyttyä 66 A-maaottelua pelannut Tiago työskenteli yhden kauden ajan Atlético Madridissa osana Diego Simeonen valmennustiimiä. Sen jälkeen hän osallistui Portugalin alle 15-vuotiaiden maajoukkueen valmennukseen ennen kuin otti vastaan Vitoriassa ensimmäisen päävalmentajapestinsä. Myös Valencia harkitsi hänestä kesällä uutta valmentajaansa.

Siirtyessään kesällä Vítoriaan Tiago otti valmennustiimiinsä myös kaksi Atlético-taustaisa apulaista: analyytikkona ja myöhemmin Atléticon naisjoukkueen valmentajana toimineenn José Luis Sánchez Veran sekä kuntovalmentaja Carlos Menéndezin.

Lähde: AS