Koronapandemian takia lykätyt Etelä-Amerikan vuoden 2022 MM-karsinnat pääsivät vihdoin perjantain vastaisena yönä käyntiin. Ohjelmassa oli kolme ottelua. Avauskierros pelataan loppuun kahden pelin myötä lauantain vastaisena yönä.

Koko karsintojen avausmaalin teki Barcelonasta Atlético Madridiin siirtynyt Luis Suárez, joka upotti rankkarin Chilen verkkoon 39. minuutilla. Suárez teki Etelä-Amerikan MM-karsintojen avausmaalin jo vuosien 2010 ja 2014 MM-kisoihin karsittaessa, joten hän avasi karsintojen maalihanat jo kolmannen kerran.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
URU 1-0 CHI (38’) - Luis Suárez marca el PRIMER GOL de las eliminatorias sudamericanas por TERCERA vez. Ya lo hizo camino de Sudáfrica 2010 y de Brasil 2014.

Alexis Sánchez toi Chilen tasoihin toisen puoliajan alussa, mutta täyden pistepotin piti Uruguayssa kotijoukkue. 2-1 -voittomaalin teki lisäajan kolmannella minuutilla Valencian hyökkääjä Maxi Goméz. Aivan kuten Suárezin rankkarikin, niin myös Gomézin maali tarkistettiin VAR-nauhalta. VAR on nyt ensi kertaa käytössä Etelä-Amerikan MM-karsinnassa.

Luis Suárez nousi hetkeksi aikaa yksin Etelä-Amerikan MM-karsintojen kautta aikain maalitilaston kärkeen, mutta tuttu pelikaveri ja sydänystävä Lionel Messi palasi pian Suárezin rinnalle. Ottelu Argentiina-Ecuador alkoi hieman myöhemmin, mutta joukkueensa kapteeni Messi tarvitsi vain 13 minuuttia maalintekoon. Messin maali syntyi Suárezin osuman tavoin rankkarista. Se jäi myös ottelun ainoaksi maaliksi, joten Argentiina avasi karsinnat 1-0 -voitolla.

Sekä Suárez että Messi ovat tehneet nyt Etelä-Amerikan MM-kisoissa 22 maalia, enemmän kuin kukaan muu. Globaalisti MM-karsintojen kautta aikain paras maalintekijä on guatemalalainen Carlos Ruíz, joka teki maalleen karsinnoissa peräti 39 maalia. Cristiano Ronaldolla maaleja on yhdeksän vähemmän.

22 LIONEL MESSI🇦🇷 y LUIS SUÁREZ🇺🇾

Messi sai maalinsa myötä pelaajaurallaan tuhat tehomerkintää täyteen. Hän on tehnyt virallisten tilastojen mukaan nyt 705 maalia ja syöttänyt 295 osumaa.

Argentiinan riippuvuus Messistä on edelleen erittäin suurta. Barcelona-tähden seitsemästä viimeisestä maajoukkuemaalista kolme ovat ainoita maaleja 1-0 -voitoissa, kolmella syntyi hattutemppu 3-1 -voitossa ja yksi oli voittomaali Argentiinan 3-0 -voitossa.

#OJOALDATO - Con su tanto ante Ecuador, Messi llega a los MIL GOLES con participación directa (marcando o asistiendo) en su carrera profesional.

👉 Barcelona: 634 goles y 255 asistencias.

1 vs. Ecuador para ganar 1-0

La Messi-dependencia de Argentina es brutal.

Yön kolmas ottelu Paraguay-Peru päättyi 2-2-tasapeliin. Paraguyan molemmat maalit teki Ángel Romero ja Perun molemmat André Carrillo. Ensi yönä pelataan ottelut Kolumbia-Venezuela ja Brasilia-Bolivia. Kaikki pelit pelataan tyhjillä stadioneilla ilman katsojia.

Han pasado 3 años, pero todo sigue exactamente igual: Paraguay no le gana a nadie en Asunción, Perú parece invencible, Uruguay no falla en el Centenario, Chile sufre horrores lejos de Santiago, Ecuador no encuentra el rumbo, Argentina colgada de Messi y los árbitros un desastre.