Espanja ja Portugali pelasivat keskiviikkona Lissabonissa maalittomaksi jääneen tasapelin. Kyseessä oli harjoitusottelu, joka valmisti molempia joukkueita viikonvaihteen Nations League -koitoksiin.

Molemmat joukkueet tekivät ottelussa kuusi vaihtoa, ja Espanjaltakin nähtiin kentällä kaksi debytanttia – tauon jälkeen sisään vaihdettu José Campaña sekä tunnin kohdalla kentälle otettu Adama Traoré. Molemmat saivat pelin jälkeen valmentaja Luis Enriqueltä kunnon kehut.

– Adama oli Adama omimmillaan. Hän oli sellainen, minkä haluammekin hänen olevan. Hänellä on valtava kyky ohittaa vastustajia. Hän antoi Dani Olmolle hyvän keskityksen taaksepäin ja loi yhden erittäin hyvän tilanteen. Häntä on hyvin vaikea pysäyttää yksi yhtä vastaan -tilanteissa ilman apuvoimia, Luis Enrique kehui.

– Campaña pelaa hyvää jalkapalloa. Kiivas pelitahti vaatii paljon kaikilta pelaajilta, mutta minusta hän suoriutui hyvin. Hän halusi saada palloa ja pelasi hyvin alaspäin.

Valmentajan mielestä 0-0 ei tehnyt oikeutta ottelun tapahtumille.

– Peli oli hankala, sillä Portugali on hallitseva euroopanmestari. Molempien valmentajien piti antaa minuutteja useille pelaajille, jotta olisimme mahdollisimman valmiita kilpailullisiin otteluihin.

– Olen tyytyväinen näkemääni. On rikos, että peli päättyi 0-0, sillä molemmat joukkueet olisivat ansainneet maalin.

– Olimme ensimmäisellä puolituntisella loistavia. Toien puoliaika oli tasaisempi, mutta hallitsimme peliä. Portugalin tilanteet tulivat vastahyökkäyksistä. Tasapeli on kelpo tulos, mutta ei olisi haitannut, vaikka olisimme voittaneetkin.

[readmore from=Espanja]

Luis Enrique kertoi, että hän suunnitteli peluuttavansa myös syyskuussa A-maajoukkueessa debytoinutta Ansu Fatia, mutta toisin kävi.

– Hän on 17-vuotias pelaaja, joka pelaa isoja minuutteja Barcassa. Aioin peluuttaa häntä, mutta saimme muutaman tällin. Halusin päästä virallisiin otteluihin parhaassa mahdollisessa tilanteessa.

Lähde: AS