Maanantai jää Athleticin seurahistoriaan poikkeavana päivänä.

Athleticin päävalmentaja Gaizka Garitano, joukkueen pelaajat ja urheilutoimenjohtaja Rafa Alkorta olivat näyttäneet vihreää valoa Fernando Llorenten paluulle.

Konkarikärjen oli määrä palata Athleticiin vuosikausien jälkeen. Athletic-kasvatti halusi palata seuraan ja seurapresidentti Aitor Elizegiä ja muutamaa seurajohdon jäsentä lukuun ottamatta koko seura odotti innolla Llorenten paluuta kotiin.

Llorenten paluu ei kuitenkaan toteutunut, sillä Elizegi päätti yksimielisesti, ettei Napolia edustava Llorente siirry Baskimaalle. Alkorta, pelaajat ja Garitano suuttuivat pahemman kerran seurapresidentin päätöksestä.

Siirto olisi ollut taloudellisesti halpa, sillä Llorente olisi siirtynyt Athleticiin ilmaiseksi ja kärjen bruttopalkka olisi ollut noin kaksi miljoonaa euroa.

Alkorta ja Garitano tuntevat itsensä petetyiksi, sillä kaksikko pyysi joukkueeseen uutta hyökkääjää. Alkortan on määrä puhua lehdistölle seuraavien päivien aikana ja urheilutoimenjohtajan odotetaan kritisoivan rajusti Elizegin johtamaa seurajohtoa. Alkorta tuntee itsensä hyödyttömäksi, koska hänen ja joukkueen ehdottamaa hankintaa ei otettu tosissaan seurajohdossa.