Koska koronapandemia rukkasi vuoden 2020 futiskalenterin uuteen uskoon, siirtyi kesän siirtoikkunan sulkeutuminenkin selvästi syksyn puolelle. Tänään maanantaina 5.10. on kuitenkin edetty siihen pisteeseen, että niin La Ligassa kuin useimmissa muissakin Euroopan sarjoissa tulee siirtotakaraja vastaan. Espanjan siirtoikkuna sulkeutuu Suomen aikaa klo 01 yöllä.

Real Madrid ei ole tehnyt siirtoikkunassa ainuttakaan hankintaa, ja tuskin tulee tekemäänkään. Joukkuettaan uudelleen rakentanut Barcelona lienee sen sijaan kiireinen vielä maanantainakin.

Barcelonassa voivat ovet käydä tänään vielä kahteen suuntaan. Seura havittelee vakaasti Lyonista Memphis Depayta, ja asioista on päästy tiettävästi sopuun sekä pelaajan että Lyonin kanssa. Depayn saapuminen riippuu lähinnä Ousmane Dembélén tilanteesta. Manchester United haluaisi lainata ranskalaisen, mutta Barcelonan toiveissa on pysyvä siirto. Jos Dembélé lähtee, Depay tulee.

Barcelona pyrkii myös pääsemään eroon toppari Jean-Clair Todibosta, jota on huhuttu viimeksi Borussia Dortmundiin. Jos Todibon siirto toteutuu, voi Barca tehdä vielä viimeisen yrityksen hankkia Manchester Citystä nuori oma kasvattinsa Éric García takaisin Kataloniaan. Mahdollista lienee yhä myös Samuel Umtitin lähtö pois Barcelonan palkkalistoilta, vaikka tämä näyttääkin jo vähän epätodennäköiseltä.

Atlético Madrid saattaa myös aktivoitua vielä siirtotakarajalla. Hyökkääjäpuolella tuskin on liikehdintää, koska Edinson Cavani näyttää päätyvän Manchester Unitediin. Näin ollen Diego Costa jäänee Atléticoon. Atlético havittelee sen sijaan Arsenalista Lucas Torreiraa. Hänen tieltään siirtyisivät sekä Thomas Lemar että Hector Herreira mahdollisesti Portoon. Kaikissa kolmessa siirrossa puhutaan lainasta.

Hienosti kautensa aloittanut Sevilla on tekemässä siirtotakarajalla vielä topparihankintaa. Sevillan joukkueeseen saapunee Hertha Berlinistä hollantilaispuolustaja Karim Rekik.

Napolin José Callejonia huhuttiin välillä Getafeen, mutta viimeisten tietojen mukaan hänen uransa jatkuukin Fiorentinassa.

Useista johtavista pelaajistaan ilman merkittäviä korvaajia luopunut Valencia on puolestaan lähellä myydä Geoffrey Kondogbian, jos miehestä tehdään 25 miljoonaa euroa lähentelevä tarjous. Kondogbiaa kohtaan on tiettävästi esitetty kiinnostusta Valenciasta ja ”jostain Mestarien liigaa pelaavasta seurasta”.