La Ligassa on käynnissä myyntikampanjat. Barcelona on luopunut viime päivinä monista sopimuspelaajistaan, ja sama projekti on käynnissä Atlético Madridissakin. Molemmat seurat tarvitsevat kipeästi varoja uusien pelaajien hankkimista ja taloutensa paikkaamista varten. Koronakriisin aiheuttamat tappiot ovat kylmäävät.

Tiistai-iltana varmistui, että Álvaro Morata siirtyi Juventukseen lainasopimuksella, johon sisältyy osto-optio. Nyt lähtökuopista Atléticosta on ponnistamassa kolumbialainen laitapuolustaja Santiago Arias.

AS kirjoittaa, että 28-vuotiaan kolumbialaisen siirto Bundesliigan Bayer Leverkuseniin, Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon seuratoveriksi, on jo viimeisiä yksityiskohtia vaille varma. Lehden tietojen mukaan Leverkusen toivoi alun perin Ariasin lainaa, mutta on nyt taipunut pysyvään siirtoon. Siirtoekspertti Fabrizio Romano puolestaan puhuu lainasta Leverkusenin ostovelvoitteella. Kicker arvioi Atléticon saavan Ariasista 10-12 miljoonan euron korvauksen.

Arias on jo kuvattu Saksassa matkalla Leverkusenin lääkärintarkastukseen.

Phillip Arens 🐥

@PippoArens
From @Atleti to #Bayer04 - here is Santiago #Arias for his medical in #Leverkusen.

Santiago Arias siirtyi Atléticoon kesällä 2018 PSV Eindhovenista 11 miljoonan euron siirtosummalla. Hänen lähtönsä vapauttaa Atléticossa myös ulkomaalaispelaajan paikan. Arias pelasi ensimmäisellä Atléticon kaudellaan vielä melko paljon, mutta peliaika väheni viime kaudella, sillä Atléticolla on samalle pelipaikalle myös Kieran Trippier ja Sime Vrsaljko.

Kaikkiaan Arias on pelannut Atléticossa 51 ottelua, joissa hän on tehnyt yhden ja syöttänyt kolme maalia. Kolumbian A-maajoukkueessa hän on pelannut jo komeat 53 peliä.