La Ligan mestaruutta puolustava Real Madrid aloitti sunnuntaina uuden kauden 0-0 -tasapelillä Real Sociedadin vieraana. Los Blancos hallitsi peliä, mutta sillä oli suuria vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille.

Real Madridin valmentaja Zinédine Zidane teki ottelussa neljä pelaajavaihtoa, mutta kokeneemmat hyökkääjät Luka Jovic ja Borja Mayoral saivat katsella koko ottelun penkiltä. Sen sijaan kentälle pääsivät 20-vuotias Marvin Park ja 18-vuotias Sergio Arribas, molemmat tuoreita Youth Leaguen voittajia.

Marvin tuli kentälle 70. peliminuutilla Rodrygon tilalle Real Madridin tehtyä triplavaihdon. Marvin pääsi pelissä maalipaikkaankin. Arribasin vuoro tuli puolestaan lisäajan alkajaisiksi, kun Viniciuksen työurakka tuli valmiiksi. Kummallekin nuorukaiselle kyseessä oli debyytti sekä La Ligassa että Real Madridin edustusjoukkueessa.

Heinäkuussa 2000 syntyneen Marvinin koko nimi on Marvin Olawale Akinlabi Park. Hänen isänsä juuret ovat Nigeriassa ja äitinsä Etelä-Koreassa, mutta Marvin on edustanut maajoukkuetasolla – alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa – Espanjaa. Toistaiseksi juniorimaaotteluita on kuitenkin pelattuna vain yksi.

Mieluiten oikeana laitahyökkääjänä pelaava Marvin on syntynyt ja kasvanut Mallorcalla. Hän vietti vuodet 2009-2012 englantilaisen Tranmere Roversin junioreissa ja siirtyi Real Madridin organisaatioon 16-vuotiaana vuonna 2016. Viime kausi oli Marvinin ensimmäinen aikuisten tasolla, kun hän pelasi täyden kauden Real Madrid Castillassa Segunda B:ssä. Lisäksi Marvin oli voittamassa Real Madridissa Uefa Youth Leagueta.

Viime kaudella Marvin teki 26 Segunda B:n ottelussa kolme maalia. Hän oli erityisen hyvässä vauhdissa Uefa Youth Leaguen loppusuoralla. Real Madrid teki puolivälierässä, välierässä ja finaalissa yhteensä kahdeksan maalia, ja Marvin oli suoraan mukana näistä puolissa (yksi maali, kolme maalisyöttöä).

Ensi viikolla 19 vuotta täyttävä Arribas aloitti pelaamisen Leganésin junioreissa, mutta siirtyi Real Madridin akatemiaan jo vuonna 2012 ollessaan 10-vuotias. Marvinin tavoin hänkin oli viime kaudella voittamassa UEFA Youth Leagueta.

Keskikentän keskustassa mieluiten pelaava Arribas teki kymmenessä Youth Leaguen ottelussa kaksi maalia ja syötti viisi osumaa. Arribas debytoi Real Madridin edustusjoukkueessa ennen kuin hän pelasi minuuttiakaan edes kakkosjoukkue Castillassa. Nuorisomaaotteluita hän ei ole pelannut.

Kaikkiaan Zinédine Zidane on antanut edustusjoukkuedebyytin yhteensä 12 Real Madridin akatemian kasvatille oman valmentajauransa aikana. Ennen Marvinia ja Arribasia Zidanen Real Madridissa olivat debytoineet Mariano, Álvaro Tejero, Rúben Yáñez, Achraf Hakimi, Óscar Rodríguez, Luismi Quezada, Jaime Seoane, Franchu sekä valmentajan omat pojat Enzo ja Luca Zidane.

– Kokoonpanomme ja nämä debyytit olivat täsmällisiä, Zidane kommentoi Marvinin ja Arribasin pelaamista lyhyesti.

Voi olla, että Youth League -mestareita nähdään lähiaikoina Real Madridin edustuksessa lisääkin, sillä Zidanen kerrotaan pitävän suuresti myös 20-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta Antonio Blancosta ja 19-vuotiaasta laitapuolustajasta Miguel Gutiérrezista.

Lähde: AS