[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Sisällysluettelo” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653224198{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653239164{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Paco Lópezin toinen täysi kausi Levanten peräsimessä sujui hyvin.

Levanten ehdoton ykköstavoite on aina sarjapaikan säilyttäminen, eikä siinä ollut tällä kertaa minkäänlaista ongelmaa.

Lópezilla oli viime kaudella käytössään varsin laadukas pelaajamateriaali, jonka avulla seura kykeni karistamaan putoamispeikon jo ajoissa. Levante päätyi lopulta 12. sijalle, eivätkä europaikatkaan jääneet kauas.

Pelillisesti Levante kärsi jälleen ailahtelevaisuudesta. Peliesitykset saattoivat muuttua radikaalisti jopa saman ottelun aikana.

Jos äkillisiä mahalaskuja, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikään, ei olisi nähty, pelaisi seura todennäköisesti alkavalla kaudella Euroopassa. Se ei ole kuitenkaan Levanten tavoite tai seurajohdon vaatimus, joten se, että niistä ylipäätään puhutaan, kertoo Lópezin hienosta työstä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653254876{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Borja Mayoral (kh, 23, Real Madrid)

Sai viime kaudella mukavasti peliaikaa Levantessa ja onnistuikin kahdeksaan otteeseen maalinteossa La Ligassa. Vaikka kyseessä onkin mukava maalimäärä, ei Mayoralia voi silti pitää valtavana menetyksenä. Hyvin rajoittunut kärki teknisesti ja on edelleen kysymysmerkki pääsarjassa etenkin avauskokoonpanon pelaajana. Laina loppui ja palasi ainakin hetkellisesti Real Madridiin.

Moses Simon (lh, 25, Nantes)

Pelasi viime kauden lainalla Nantesissa ja kuului joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. Ei onnistunut Levantessa ja seura myi Simonin Nantesiin viidellä miljoonalla eurolla.

Bruno González (kp, 30, Valladolid)

Saapui Levanteen kesken viime kauden Getafesta. Jäi olemattomalle vastuulle ja siirtyi ilmaiseksi Valladolidiin.

Raphael Dwamena (kh, 24, Vejle)

Saapui kaksi vuotta sitten kovin odotuksin Sveitsin pääsarjasta Levanteen, mutta osoittautui todelliseksi turistiksi. Taso ei riittänyt, vietti viime kauden lainalla Segundassa ja nyt siirtyi tanskalaiseen Vejleen ilman siirtosummaa.

Armando Sadiku (kh, 29, Erzurumspor)

Albanialaiskärki saapui Levanteen tammikuussa 2018. Jäi kyseisellä kaudella pienelle vastuulle ja pelasi lainalla niin Málagassa kuin FC Luganossakin. Nyt siirtyi pysyvästi Turkin pääsarjaan.

Ivi López (lh, 26, Rakow)

Laitahyökkääjä pelasi viime kaudella lainalla Huescassa ja Ponferradinassa. Ei käyttöä Levantessa ja siirtyi ilmaiseksi Puolan pääsarjassa pelaavan Rakowin paitaan. Uran ensimmäinen pesti ulkomailla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653266345{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Jorge de Frutos (lh, 23, Real Madrid)

De Frutos saapui Levanteen Real Madridista 2,5 miljoonan euron siirtosummalla. Laitahyökkääjä pelasi viime kauden ensimmäisen puolikkaan lainalla Valladolidissa, mutta jäi olemattomalle vastuulle ja siirtyi tammikuussa lainalle Rayoon. Vakuutti Segundassa ja yrittää uudelleen pääsarjassa. Realistinen mahdollisuus avauskokoonpanon paikkaan.

Dani Gómez (kh, 22, Real Madrid)

Täysi arpa pääsarjatasolla. Gómez siirtyi Levanteen de Frutosin tapaan Real Madridin organisaatiosta. Viime kausi vierähti lainalla Segundassa Tenerifessä, jossa sai mukavasti peliaikaa ja ampui yhdeksän maalia. Lähinnä lisä rotaatioon.

Mickaël Malsa (kk, 24, Mirandés)

Keskikentän pohjapelaaja siirtyi Levanteen ilmaiseksi Mirandésista. Kuului Segundassa Mirandésin avainpelaajiin, mutta Levantessa samalle pelipaikalle on sen verran laadukkaita pelaajia, että Gómezin tapaan luvassa lienee rotaatiopaikka.

Son (lp, 26, Ponferradina)

Aiemmin urallaan Levanten B-joukkueessa pelannut laitapuolustaja palasi seuraan muutaman vuoden tauon jälkeen. Sai suuren roolin Ponferradinassa, mutta pääsarjassa peliaika jäänee vähäiseksi.

Antonio Luna (lp, 29, Rayo Vallecano)

Laitapuolustaja pelasi viime kauden lainalla Rayossa. Jäi sarjatasoa alempana odotettua pienemmälle vastuulle. Levante yrittää päästä Lunasta eroon vielä tämän siirtoikkunan aikana.

Cheick Doukouré (kk, 27, Huesca)

Viime kausi meni pilalle vakavan polvivamman vuoksi. Loukkaantuminen piti keskikenttäpelaajan sivussa käytännössä koko kauden. Ehti pelata lainaseurassaan Huescassa vain neljässä sarjaottelussa. Ei käyttöä Levanten edustusjoukkueessa.

Pepelu (kk, 22, Tondela)

Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja pelasi viime kauden lainalla Tondelassa ja kuului välittömästi seuran avainpelaajiin. Levante neuvottelee tiettävästi parhaillaan uudesta lainasta Portugaliin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653280392{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

  • Manageri: Paco López
  • Avustava valmentaja: Toni López
  • Avustava valmentaja: Sergio Navarro
  • Fysiikkavalmentaja: Javier Navarro Ballester
  • Johtava analyytikko: Ignacio Aizpurúa
Paco López suosii 4-4-2-ryhmitystä. Kuva: Getty Images.

Levante sijoittui 12. La Ligassa, mikä oli erinomainen suoritus sekä kolmen sijan parannus verrattuna kauteen 2018-19. Suorituksen takana oli yksi mies, ja hän oli maalivahti Aitor Fernández. Levante ylisuoritti pisteodottamansa 6,12 pisteellä ja maaliodottamansa vastaan (xGA) 11,25 maalilla. Positiivista on kuitenkin, että xG:n suhteen jäi 2,43 maalia piippuun.

Aitor Fernándezin PSxG-mallin ylisuorittaminen vaihtelee hieman mallista riippuen, mutta lukemat ovat silti hurjia. Statsbombin datan mukaan Aito ylisuoritti 8,3 maalilla, mikä on Euroopan TOP5-sarjojen paras lukema. Aitor torjui viime kaudella kaiken ja enemmän. Joidenkin mallien mukaan hän ylisuoritti peräti 10-12 maalilla.

Valmentaja Paco López suosii 4-4-2-muotoa, missä keskikentän pohjat suojaavat puolustuslinjaa. Muoto on kuitenkin yllättävän hyökkäävä, ja Levante loi maaliodottamaa sarjan seitsemänneksi eniten. López on onnistunut muovaamaan joukkueesta näköisensä. López haluaa, että joukkue liikkuu yhdessä puolustaessa ja hyökätessä. Ajoittain olemme myös nähneet 3-5-2- sekä 4-3-3-muotoja.

Levantella on useita vaihtoehtoja pelinrakentelussaan. Ajoittain joukkue pelaa pidemmillä palloilla prässin yli tai kärjille kohti laitakanavia. Levante voi myös rakentaa peliä tiputtamalla yhden keskikentän pohjista alemmas, jolloin ryhmitys näyttää 4-1-3-2-muodolta, mutta laitapakit luonnollisesti nostavat korkeammalle kenttää. Ajoittain olemme myös nähneet 2+2 ”neliö”-pelinrakentelumuodon, missä molemmat keskikentän pohjat ovat alhaalla. Ongelmana tosin on se, että topparit eivät ole taikureita pallollisena. Jos topparit joutuvat paineen alle, he suosivat pitkää vaihtoehtoa ja riskien välttämistä. Levante teki vähän virheitä, jotka johtivat vastustajan laukaukseen.

Levante voisi varmasti pelata entistä useammin rauhallisesti ulos alhaalta, jos materiaali saisi vähän lisää laatua. Ennen kaikkea keskikentän pohjat ja topparikalusto kaipaavat vahvistusta. Osittain tämän takia Levante on ajoittain pelannut kolmella keskikentällä, sillä taitavammat pelaajat pelaavat näissä muodoissa hieman alempana ja avittavat kontrollia.

Monesti, kun Levante saa kontrollia ottelusta, se pyrkii kuitenkin rakentamaan 4-2-2-2-muodossa, missä pallollisen puolen numeraaliset ylivoimat ovat keskiössä. Levanten laitapakit pitävät leveyden ja muuten muoto on suhteellisen kompakti.

Tämä tarkoittaa, että pallollisen puolen laitahyökkääjä tulee vastaan syvälle ja pallottoman puolen laitahyökkääjä kaventaa keskustaan pysytellen kuitenkin lähellä hyökkääjiä. Tämä kapea muoto antaa ajoittain hyviä saumoja vastaprässiin ja vastahyökkäyksiin.

Levante hyökkää ensisijaisesti laitoja pitkin ja yleensä ratkaisut päättyvät keskityksiin. Levante ei missään nimessä ole huono joukkue, ja he osaavat täyttää kentän viisi kaistaa hyvin. Tämä nähtiin esimerkiksi Atlético Madridia vastaan, vaikka Atlético ei tee virheitä itse puolustussuuntaan. Levantelta puuttuu sitä jotain, millä saisi vastustajan pakotettua virheisiin.

Toki Levanten kauteen mahtui iso päänahka Barcelonasta ja Real Madridista, mutta tulokset olivat kovin onnekkaita, kuten monet muutkin kauden aikana. Tosin tuloksista pelataan ja kaikki kunnia joukkueelle. Vastaavien urotekojen uusiminen vaatii kuitenkin kasapäin onnea myös tulevalla kaudella. Peliotteet ailahtelevat toistaiseksi liikaa.

Huomionarvoista on se, miten Levante on muuttanut ottelukohtaisesti taktista lähestymistapaansa. Olemme nähneet heidän pyrkivän tukkia kolme keskimmäisintä viidestä kanavasta ja ohjata vastustaja kohti laitoja. Variaatioita löytyy useita vastustajan mukaan. Ohjeet ja roolitukset muuttuvat ottelusta toiseen.

On myös melkein poikkeuksellista, kuinka tarkasti Levante on onnistunut roiskimaan palloja vastustajan linjan taakse tyhjään tilaan, josta kärkiduo on tehnyt useita maaleja.

Levanten 4-4-2/4-2-2-2-muoto tarkoittaa ajoittain, että Enis Bardhi ja Rubén Rochina pelaavat box-to-box-keskikenttinä laidoilla. He liikkuvat todella laajalla säteellä. Kaksikon löytää usein välikaistoilta, jossa tarkoituksena on hyökätä välikaistaa pitkin tai osallistua pelinrakenteluun.

Ajoittain Levante onnistuu voittamaan paljon palloja takaisin, mutta kuten koko kauden saldo paljastaa, Levante on yksi huonoimpia joukkueita tässä. On vaikea oikeastaan arvioida joukkuetta, sillä suoritukset vaihtelevat radikaalisti viikosta toiseen. Varmaa on kuitenkin, että Levante on ajoittain todella hyvä vastahyökkäyksissä ja etenemään suoraviivaisesti.

Negatiivista on se, että puolustus on ajoittain avoin kuin reikäjuusto, ja joukkueella on pieniä kurinalaisia ongelmia. Tämä vaatii parannusta, sillä punaisia kortteja tulee edelleen turhan monta. Ilman Aitor Fernándezin upeaa kautta sijoitus olisi huomattavasti huonompi, mutta onneksi Fernández löytyy tolppien välistä.

Perspektiivin vuoksi hänen kautensa oli PSxG:n valossa parempi kuin David De Gean paras kausi 2018-19. Levante on kuitenkin kehittynyt Paco Lópezin alaisuudessa paljon vaikeammin voitettavaksi joukkueeksi.

Muutama huomio Levantesta:

  • Joukkue päästi toiseksi eniten syöttöjä sarjassa 18 metrin sisällä omasta maalista. Tämä vaatii fokusta ennen alkavaa kautta.
  • Joukkueen PPDA 11,12 oli sarjan viidenneksi huonoin ja alle keskiarvon.
  • Levanten NPxGD (maalidottaman erotustilasto, missä rangaistuspotkut ja omat maalit otetaan pois) oli sarjan viidenneksi huonoin ja 13,18 maalia pakkasella.
  • Joukkue päästi eniten maalidottamaa sarjassa, jos rangaistuspotkut ja omat maalit otetaan pois

Levante ei käytännössä profiloidu missään mullistavan hyvin, paitsi maaliodottaman luomisessa. Joukkue tarvitsee yhtä poikkeuksellisen kauden Aitor Fernándezilta tai massiivisia pelillisiä parannuksia, jos se haluaa uusia saman sarjasijoituksen kuin viime kaudella.

Joukkueen hyökkäyskalusto oli viime kaudella Roger Martín ja Borja Mayoralin johdolla liekeissä, mutta Mayoralin laina loppui. Paljon on tosiaan tapahduttava kesällä, mutta siirtoikkunaa on onneksi paljon jäljellä. Joukkue on kuitenkin näyttänyt kykenevänsä urotekoihin. Jos henkinen lukko aukeaa, ja tasaisuus paranee, on kaikki mahdollista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja – Aitor Fernández” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1599432695053{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

Aitor Fernández kuuluu La Ligan parhaimpiin maalivahteihin. Kuva: Getty

Aitor on Levanten tärkein yksilö.

Pitää paikkansa, että myös Enis Bardhin, José Campañan ja Jose Luis Moralesin kaltaisia huippupelaajia voi pitää sellaisina, mutta todellisuudessa Aitor on Levanten ainoa pelipaikkansa huippunimi. Edelleen suurelle yleisölle tuntematon Aitor oli viime kaudella monien mielestä jopa La Ligan paras maalivahti.

Loistava reaktiotorjuja saattaa hyvinkin nousta Espanjan A-maajoukkuerinkiin alkavalla kaudella. Etenkin tasaisuudestaan tunnettu Aitor pelannee vielä alkavan kauden Levantessa, jonka jälkeen suuremmat ympyrät kutsuvat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653310613{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Sija: 10

Levante lähtee alkavaan kauteen liki samanlaisella joukkueella kuin viime kauteen. Mayoralin poistuminen näkyy, mutta laidalle saapunut de Frutos sopii Lópezin pelitapaan kuin nenä päähän.

Jos López saa Levanten puolustuspään entistä parempaan kuntoon, voi Levante taistella jopa sarjataulukon paremmalle puolelle pääsemisestä. Pelaajamateriaali riittää siihen, mutta ailahtelevaisuus on suuri huolenaihe.

Levante on pitkälti enemmän riippuvaisempi yksilöistään kuin mikään muu pääsarjaseura. Jos Bardhin, Moralesin, Campañan, Rogerin ja Aitorin kaltaiset avainpelaajat onnistuvat jälleen, kykenee Levante taistelemaan tasaväkisesti keskikastin ylempien seurojen kanssa. Potentiaalia siihen on, mutta järkyttävän suuri ailahtelevaisuus voi edelleen pilata Lópezin suunnitelmat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653325855{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653341140{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

[table id=33 responsive=”collapse”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]