Barcelonan superlupaus Ansu Fatista tuli Espanjan maajoukkueen kautta aikain nuorin maalintekijä, kun hän viimeisteli 3-0-maalin Ukrainaa vastaan ensimmäisellä puoliajalla. Fati onnistui maajoukkueessa maalinteossa 17 vuoden ja 311 päivän ikäisenä.

Edellinen ennätys on 95 vuoden takaa vuodelta 1925, jolloin Errazquin teki maalin maajoukkueelle 18-vuotiaana.

Fati on ehtinyt nuorella iällä rikkomaan jo useita ennätyksiä. Hän on Barcelonassa onnistunut seuran nuorimpana maalintekijänä La Ligassa. Lisäksi Fati pitää hallussaan Mestarien liigan nuorimman maalintekijän titteliä.

barcacentre

@barcacentre
- Youngest ever goalscorer for Barça in La Liga
- Youngest ever goalscorer in UCL history
- Youngest ever goalscorer in Spanish NT history

Anssumane "Ansu" Fati Vieira 🔥

Maajoukkueessakin Fati on jo ennestään saanut nimensä historiankirjoihin. Kun Espanjan päävalmentaja Luis Enrique päästi nuoren sähikäisen irti toisella puoliajalla Saksaa vastaan, hänestä tuli maajoukkueen historian toiseksi nuorin pelaaja. Edellä on ainoastaan Ángel Zubieta, joka teki debyyttinsä 17 vuoden ja 283 päivän ikäisenä Tsekkoslovakiaa vastaan vuonna 1936.