Espanjalaislehti El Mundo kirjoittaa, että Katalonian poliisi Los Mossos d’Esquadra epäilee Barcelonan johtoporrasta korruptiosta niin sanotussa Barçagatessa.

Barçagatessa on kyse siitä, että Barcelonan seurajohdon uskotaan maksaneen someyritys I3 Venturesille siitä, että firma levittäisi lokakampanjaa tietyistä seuran pelaajista ja Barcelonaa kritisoineista henkilöistä kiillottaen samalla johtoportaan kuvaa julkisuudessa.

El Mundon mukaan poliisitutkinnassa tehty raportti väittää, että Barcelonan I3 Venturesille maksama summa on peräti 600 prosenttia yli markkinahinnan. Oikeudelle annetussa raportissa Barcelonan johtoportaan henkilöiden epäillään saaneen someyrityksen kanssa tehdystä sopimuksesta henkilökohtaista hyötyä.

Price Waterhouse Coopers -niminen tilintarkastusyhtiö on tehnyt aiemmin gatesta tutkintaa, mutta tutkimusta ei ole pystytty saattamaan vielä loppuun. Katalonian poliisi teki heinäkuussa ratsian Barcelonan toimistoihin, kun seuratyöntekijät antoivat epäilyttävän sopimuksen ilmi.

Barcelonan on kerrottu maksaneen I3 Venturesille siten, että noin miljoonan euron summaksi arvioitu korvaus on jaettu maksettavaksi useamman johtoportaan jäsenen kesken epäilysten hälventämiseksi.

Katalonian poliisin tutkinnassa kohteena on myös Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu, joka erotti vyyhdin eskaloiduttua oikeana kätenään pidetyn Jaume Masferrerin. Masferrerin irtisanomisen väitetään nyt kuitenkin olleen hämäystä, jotta seurapresidenttia itseään ei yhdistettäisi korruptioon.

Lähde: AS