Barcelonan entinen hyökkääjä Hristo Stoitškov sanoo, että seura on kohdellut hävyttömän huonosti ykköstähteään Lionel Messiä.

Koko ammattilasuransa Barcelonaa edustanut Messi, 33, ilmoitti seuralle tiistaina virallisesti, että hän haluaa vaihtaa maisemaa.

Lehtitietojen mukaan edessä on todennäköisesti oikeustaistelu, sillä Messi uskoo, että hänellä on oikeus lähteä seurasta vapaasti tänä kesänä. Barcelonan mukaan lähdön oikeuttava sopimuspykälä on kuitenkin jo vanhentunut. Argentiinalaistähden sopimusta on jäljellä enää vuosi, ja se sisältää 700 miljoonan euron ulosostoklausuulin.

Stoitškovin mielestä on häpeällistä, että tilanne on edennyt tähän pisteeseen.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Me pyyhimme jumalaistarun pois. Me potkimme Barcelonan historian parasta pelaajaa persuksille, kommentoi Stoitškov TUDN:lle.

– Me tahrimme hänen nimensä ja karismansa. Puhun meistä, koska olen seuran jäsen.

Stoitškov syyttää puheenjohtaja Josep Maria Bartomeuta ja muuta johtoporrasta pelkuruudesta.

– Tämä seurajohto on pilannut kaiken. Vaikuttaa siltä, että he haluavat kääntää kannattajat pelaajia vastaan.

– Minä olin voittamassa peräkkäisiä liigamestaruuksia ja seuran ensimmäistä Euroopan Cupia (nyk. Mestarien liiga). En tiedä, miten kiittäisin kannattajia heidän rakkaudestaan.

– Mutta tämä seurajohto ei näytä kasvojaan. Se maksaa journalisteille siitä, että he heittävät lisää bensaa liekkeihin. Se on säälittävää.