Éric Abidal poistui Barcelonan jalkapallojohtajan paikalta tiistaina.

Vielä maanantaina Barcelonan seurajohto antoi Abidalille luottamuslauseen, mutta tiistaina seura ilmoitti päässeensä yhteisymmärrykseen Abidalin kanssa sopimuksen purkamisesta.

Abidal hyvästeli Barcelonan torstaina julkaisemassaan kirjeessä.

Abidal kertoi itse eronneensa tehtävästään ja myönsi, ettei onnistunut tehtävässään siirtomarkkinoilla. Abidalin tehtävänä oli rekrytoida ja myydä pelaajia.

– Haluan käyttää hyväksi tämän kirjeen voidakseni hyvästellä kaikki teidät. Olen hyvin kiitollinen, sillä pystyin viettämään kaksi elämäni tärkeintä vaihdetta Barcelonassa. Ensimmäisen pelaajana ja toisen Barcelonan jalkapallojohtajana, Abidal kirjoitti.

– Tämä toinen vaihe sisältää kaksi vuotta, joiden aikana olen yrittänyt työskennellä tehdäkseni Barcelonasta entistä paremman. Kyseessä ovat olleet kaksi hyvin intensiivistä kautta, ja lähdin pestistäni omasta päätöksestäni. Seurajohdon puolesta olisin voinut jatkaa, mutta esitin eroanomukseni tiistaina.

– Viimeisen kahden vuoden aikana olen yrittänyt tehdä muutoksia, joiden ajattelin olevan hyvin tärkeitä joukkueen tulevaisuutta ajatellen. Siitä huolimatta, että olin vakuuttunut niiden suhteen, en onnistunut siinä. Siten mielestäni nyt on oikea aika lopettaa tämä pesti.