Kymmenen huikeaa kautta Manchester Cityssä pelanneen ja Etihad Stadiumin liepeille patsaankin saavan David Silvan odotettiin siirtyvän jatkamaan uraansa Serie A:n Lazioon. Henkilökohtaisista ehdoista oli tiettävästi jo sovittu, ja Lazio oli varannut Silvalle ajan seuran lääkärintarkastukseen.

Suunnitelmiin tuli kuitenkin viime hetkillä muutos, ja 34-vuotias pelintekijä valitsi paluun kotimaahansa Espanjaan. Real Sociedad räväytti ja tiedotti maanantai-iltana ehkä koko siirtoikkunan kovimmaksi jäävästä pelaajakiinnityksestä. Silva siirtyi seuraan kaksivuotisella sopimuksella, siirtokorvauksetta.

David Silva kertoi haastattelussa seuravalintansa perustuvan ennen kaikkea Real Sociedadin pelityyliin ja siihen, että hän viihtyy hyvin baskimaakunnassa ja San Sebástianin kaupungissa. Roomassa äkillistä mielenmuutosta ei kuitenkaan otettu vastaan hyvin.

[readmore from=Silva-David]

– Kuulin David Silvan siirrosta Real Sociedadiin. Arvostan häntä suuresti pelaajana, mutta en ihmisenä, Lazio-pomo Igli Tare kuittasi lakonisesti seuran virallisessa lehdistötiedotteessa.

David Silvan uskotaan paikkaavan paremmin kuin hyvin Real Sociedadista lähteneen norjalaisen läpimurtopelaajan Martin Ødegaardin jättämän aukon. Ødegaard palaa kaksivuotiselta lainaltaan Real Madridiin vuoden etuajassa, ja Silva ottaa käyttöönsä myös norjalaisen vanhan pelinumeron 21.

Lähde: Goal