Deportivo ja Fuenlabrada iskivät perjantai-iltana yhteen Segundan päätöskierroksen viimeisessä ottelussa.

Deportivo voitti ottelun lopulta vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen 2-1, ja murskasi samalla Fuenlabradan unelmat nousukarsintapaikasta.

Viimeinen kierros pelattiin yllä mainittua ottelua lukuun ottamatta jo kolmisen viikkoa sitten.

Deportivon ja Fuenlabradan välinen ottelu jouduttiin kuitenkin siirtämään myöhäisempään ajankohtaan, sillä A Coruñaan matkustaneella Fuenlabradalla todettiin useita koronavirustartuntoja vain muutama tunti ennen ottelun alkuperäistä alkamisajankohtaa.

Viimeinen kierros pelattiin loppuun, ja sen myötä varmistui myös Deportivon putoaminen Segunda B:hen ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

Deportivon ja Fuenlabradan välisen kamppailun ajankohdan siirtäminen aiheutti valtavasti eripuraa Segundassa pelaavissa seuroissa.

Nousukarsintapaikoista taistelleiden seurojen mielestä koko kierros olisi pitänyt siirtää, jottei niin ikään nousukarsintapaikasta taistellut Fuenlabrada olisi saanut etua päästessään pelaamaan jo putoamisensa varmistanutta Deportivoa vastaan. Muun muassa Elche, Rayo ja Zaragoza julkaisivat vihaisia tiedotteita Espanjan jalkapalloliittoa kohtaan, jossa he syyttivät liittoa ja La Ligaa epäreilusta suhtautumisesta nousukarsintakamppailuun.

Fuenlabrada sai vain seitsemän ammattilaispelaajaa mukaansa perjantaiseen otteluun. Koronavirustartunnoista kärsivällä joukkueella oli ainoastaan kaksi vaihtopelaajaa, ja seura suoritti ottelussa vain yhden pelaajavaihdon.

Fuenlabrada tarvitsi ottelusta tasapelin selvitäkseen nousukarsintoihin. Seura menikin 11. minuutilla johtoon, mutta pelaajansa lomalta takaisin kutsunut Deportivo nousi tasoihin ja lisäajan rangaistuspotkun myötä voittoon.

Fuenlabradan tappion myötä Elche pelaa nousukarsinnoissa.