Barcelonan kausi 2019-2020 jatkuu lauantaina Camp Noulla, kun se saa Mestarien liigan neljännesvälierissä vieraakseen Napolin. Helmikuussa Italiassa pelatusta avausosasta on pohjalla 1-1 -tasapeli, joten Barcelona tarvitsee voiton tai maalittoman tasapelin jatkoon yltääkseen.

Barcelona saa luonnollisesti otteluun suosikinviitan kantaakseen. Joukkue ei kuitenkaan saa keskittyä ainoastaan tulokseen, vaan pelin tiimellyksessä on muistettava myös itsekuri. Peräti kolme Barcelonan pelaajaa on nimittäin varoituksen päässä pelikiellosta – eikä vähäisimpänä itse Lionel Messi.

Messille nousi varoitus lohkovaiheen ottelussa Borussia Dortmundia vastaan ja toinen helmikuussa Napolissa. Jos hän saa varoituksen myös lauantaina, on hän sivussa Barcelonan puolivälieräottelusta – jos Barcelona siis otteluparista jatkaa. Ja jokainenhan tietää, kuinka riippuvainen Barca on tavannut Messin tehoista ja luovuudesta olla.

Messille on noussut tällä kaudella varoituksia poikkeuksellisen runsaasti, yhteensä seitsemän. Neljä lapuista nousi La Ligassa ja yksi Copa del Reyssä. Messi ei ole ollut europeleissä pelikiellossa vielä koskaan. Copa del Reyssä häntä on kohdannut yksi pelikielto ja La Ligassa kaksi, viimeksi vuonna 2017.

Punaista korttia Messi ei ole saanut seurajoukkuetasolla koskaan. Maaotteluissa hänet on ajettu ulos kahdesti. Ensimmäisen kerran debyyttimaaottelussaan vuonna 2005, kun hän lensi ulos harjoituspelistä Unkaria vastaan vain minuutti kentälle tulonsa jälkeen. Toinen ulosajo tapahtui vuoden 2019 Copa Américan pronssiottelussa Chileä vastaan.

[readmore from=Messi-Lionel]

Niin, entäs ne kaksi muuta? Eivät ole mieluisia menetettäviä hekään. Messin lisäksi myös Nelson Semedo ja Antoine Griezmann ovat vain yhden varoituksen päässä pelikiellosta, joten myös heidän on oltava Napolia vastaan erittäin tarkkoina.

Ottelun Barcelona-Napoli erotuomarina on turkkilainen Cüneyt Çakır.

Lähde: AS