Napolin omistaja ja puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis ei ymmärrä, miksi hänen joukkueensa ja Barcelonan välinen Mestarien liigan ottelu pelataan koronaviruksen riivaamassa Kataloniassa.

Barcelona haki neljännesvälierien ensimmäisestä osassa 1-1-tasapelin Napolista. Toinen osa pelataan 8. elokuuta Camp Noulla.

Mestarien liiga pelataan puolivälieristä alkaen yksiosaisina otteluina Portugalissa, mutta jäljellä olevat neljännesvälieräkamppailut järjestetään alkuperäisillä stadioneillaan.

Vielä muutama viikko sitten tartunta- ja kuolonuhrimäärät olivat Espanjassa jyrkässä laskussa, mutta edellisen viikon aikana tartunnat ovat nousseet huomattavasti. Etenkin Kataloniassa tilanne on huolestuttava.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA harkitsi tiettävästi Barcelonan ja Napolin välisen pelin siirtämistä muualle, mutta se kuunteli lopulta Katalonian terveysministeriötä, joka ei nähnyt ongelmaa ottelun pelaamisessa. De Laurentiisin mukaan UEFA teki väärän päätöksen.

– En ymmärrä, miksi meidän on mentävä kaupunkiin, jossa on tällä hetkellä suuria ongelmia, kommentoi De Laurentiis Marcan mukaan.

– Espanjasta kuulee paljon pelottavia juttuja, eikä UEFA:a tunnu kiinnostavan. Miksi siihen menee niin kauan päättää, pelaammeko me Portugalissa vai Saksassa vai Sveitsissä?

– Tuntuu kuin olisimme taas koulussa. Kukaan UEFA:ssa ei tiedä, miten asioita hoidetaan.