La Liga -kausi saatiin pelattua koronatauon jälkeen onnellisesti loppuun, joskin nopeutetulla aikataululla ja ilman yleisöä. Toisen sarjatason Segundan suhteen ei oltu kuitenkaan aivan yhtä onnekkaita.

Huesca ja Cádiz nousivat sarjan kahtena parhaana suoraan La Ligaan ensi kaudeksi, mutta päätöskierros jäi yhtä ottelua vaille torsoksi, kun ottelu Deportivo La Coruña-Fuenlabrada jouduttiin perumaan koronaviruksen puhjettua vellomaan vierasjoukkueen sisällä.

Fuenlabrada oli ennen päätöskierrosta kiinni karsijan paikassa, mutta putosi perutun ottelun jälkeen pois kuuden parhaan joukosta. Perinteikkään Deportivo La Coruñan kohtalo oli vielä karumpi, sillä se putosi sarjasta pelattuaan ottelun muita vähemmän.

Mistään pikkujutusta ei puhuta, sillä Fuenlabradan joukkueessa on todettu kaikkiaan 18 koronavirustartuntaa. Näistä 12 todettiin jo torstaina, ja kuusi eilen sunnuntaina.

Fuenlabrada ilmaisi olevansa valmis pelaamaan ottelun myöhemmin, esimerkiksi elokuun ensimmäisellä viikolla, kun pelaajista suurin osa olisi toivottavasti pelikuntoon toipunut ja koronanegatiivisiksi todettu. La Liga päätti kuitenkin pitää aikatauluista kiinni, ja perui mieluummin ottelun lopullisesti. Madridilaisseura Fuenlabrada tyytyi tiettävästi päätökseen.

Lopullisen ratkaisun asiassa tekee espanjan jalkapalloliitto RFEF, mutta näyttää siltä, ettei peruttua ottelua tulla pelaamaan. Tämä lienee Deportivo La Coruñalla ymmärrettävästi hyvin vaikeaa hyväksyä, joten jälkipyykkiä pestäneen vielä. Seura ilmaisi jo sunnuntaina tyytymättömyytensä päätökseen.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on ottanut syyn Fuenlabradan tarpeettomasta matkasta A Coruñaan omille niskoilleen. Tebas kuitenkin toteaa, ettei aio erota pestistään.

– Rakkaat Fuenlabradan johtohenkilöt, pelaajat, valmentajat ja työntekijät. Te noudatitte kaikkia La Ligan ohjeita, ja ainoa syypää matkaanne A Coruñaan olen minä, joka tein sen päätöksen. Ei kukaan muu. Jalkapallo on teille yhden velkaa. Tsemppiä, tilaisuutenne tulee vielä, Tebas twiittasi sunnuntaina.

Javier Tebas Medrano

@Tebasjavier
Queridos directivos, jugadores, técnicos, empleados...del @CFuenlabradaSAD , seguisteis todas las instrucciones que os dió @laliga, el único responsable de viajar a A Coruña, soy yo, quién tomo esa decision. NADIE más.
EL FUTBOL OS DEBE UNA. Ánimo, está oportunidad llegará.

Päivä twiittinsä jälkeen Tebas kertoi ajatuksiaan Deportes Cuatron haastattelussa. Hän oli yhä pahoillaan Fuenlabradan tilanteesta, mutta ei aikonut vetäytyä asian laidan vuoksi.

– Ei minun tarvitse piilotella. Jos jonkun pää pitää panna vadille, niin minun. Ei ikinä Fuenlabradan. Minä toimin niin, niin kuin uskoin, että minun pitikin toimia, Tebas totesi.

– Olen puntaroinut joidenkin henkilöiden ja seurojen käyttäytymistä, mutta en ole harkinnut eroavani. Harkitsen sitä sitten, jos huomaan, että valtaosa seuroista ei tue minua.

[readmore from=Segunda]

– Kun jossain annetaan positiivinen koronanäyte, La Liga päättää toimintaprotokollasta. Minä henkilökohtaisesti päätin keskiyöllä siitä, että (viime viikon) maanantaiaamuna koko Fuenlabradan joukkueelle piti tehdä koronatestit, vaikka he olivat antaneet jo negatiiviset näytteet.

Fuenlabradan ottelun peruunnuttua nousukarsintoihin selvisi neljäntenä joukkueena Elche. Ensimmäisen vaiheen otteluparit ovat Real Zaragoza-Elche ja Almería-Girona. Ensimmäinen vaihe pelataan 30.7. ja 2.8. ja finaalivaihe 5.8. ja 8.8.

Deportivo La Coruñan ohella Segundasta putoavat Numancia, Extremadura ja Racing Santander.

Lähteet: Mundo Deportivo, AS ja Marca