Ranskalaispuolustaja Jérémy Mathieu ilmoitti kesäkuussa uransa päättymisestä loukkaannuttuaan vakavasti. 36-vuotias on antanut portugalilaiselle seuralleen Sportingille haastattelun, jossa hän muistelee varsin menestyksekkään uransa tähtihetkiä.

Mathieun komean 18-vuotisen peliuran tähtihetket osuivat Barcelona-vuosiin. Barcelona naarasi puolustajan Valenciasta, mutta Mathieu itse ei uskonut olevansa valmis haasteeseen.

– En halunnut mennä Barcaan, mutta lähdin Valenciasta puheenjohtajan takia. Minua pelotti Barcelonaan siirtyminen, koska en uskonut olevani tarpeeksi hyvä, Mathieu tunnustaa Sportingille.

Mathieu kertoo tehneensä voitavansa voidakseen jatkaa Valenciassa. Sopimusneuvottelut kuitenkin kariutuivat erimielisyyksiin.

– Lähetin Valencialle sopimuksen, jonka halusin heiltä. Sanoin jääväni, jos he suostuisivat ehtoihin, mutta he eivät kuulemma voineet täyttää niitä. Lähdin, koska he eivät suostuneet maksamaan 200 000 euroa lisää kaudelta, Mathieu kertoo.

Vaikka Mathieu ei koskaan vakiinnuttanut paikkaansa Barcelonan avaukskokoonpanossa, hän on ylpeä saavutuksistaan seurassa.

– Ensimmäinen vuoteni oli mahtava. Ihmiset sanovat, etten pelannut paljoa, mutta olin kentällä yli puolet kauden otteluista, ja voitin kaikki pokaalit siellä.

Mathieu edusti Barcelonaa kolmen kauden ajan ja voitti sinä aikana Mestarien liigan, La Ligan mestaruuden kahdesti ja Espanjan cupin kolmesti. Lisäksi palkintokaappiin päätyi Espanjan supercupin, UEFA Supercupin ja FIFA:n seurojen MM-kisojen pokaalit.