Real Madridin entinen päävalmentaja John Toshack toivoo, että hänen maanmiehensä Gareth Bale ottaa tulevaisuutensa puheeksi seuran kanssa.

Bale, 31, on tippunut Madridin päävalmentajan Zinédine Zidanen suunnitelmista, mutta hänen agenttinsa Jonathan Barnett sanoi hiljattain, että walesilaistähti ei ole lähdössä mihinkään. Barnettin mukaan Bale aikoo viipyä Madridissa vielä kaksi vuotta, eli toisin sanottuna sopimuksensa loppuun asti.

Toshackin mukaan tämänhetkinen tilanne ei palvele ketään. Hän toivoo, että Bale ja Real Madrid puhuvat asiat halki pikimmiten.

– Tällaisia asioita tapahtuu hyvin usein. Asiat eivät suju suunnitellusti ja valmentajalla on omat ideansa. Siinä vaiheessa on selvitettävä tilanne, kommentoi Toshack BBC:lle.

[readmore from=Bale-Gareth]

– Heidän on istuttava alas ja käytävä jonkinlainen keskustelu.

Toshackin mielestä Balen julkisuuskuvaa ei helpota se, että hänen agenttinsa hoitaa kaiken puhumisen.

– En usko, että kovin moni ihminen on ollut tyytyväinen kommentteihin, joita hänen edustajansa ovat sanoneet.

– Toivoisin, että Gareth puhuisi hieman enemmän itse. Uskon, että monet ihmiset täällä [Espanjassa] pitäisivät siitä. Mutta en ole tietoinen kaikista tämän tapauksen käänteistä.

– Mutta minä en ainakaan lähtisi sille linjalle, että agentti kertoo sopimuksessani olevan jäljellä kaksi vuotta, joiden annan kulua loppuun.

Bale pääsi kentälle vain kahdesti La Ligan palattua koronatauoltaan, eikä hän ollut viimeisellä kierroksella lainkaan Real Madridin kokoonpanossa.