La Liga -kausi päättyi sunnuntaina. Laliiga.com kokoaa kauden päätyttyä tuttuun tapaan erilaisia TOP-listoja kauden parhaista pelaajista.

Olemme jo julkaisseet TOP-listamme parhaista maalivahdeista ja suurimmista flopeista. Lue jutut linkkejä painamalla.

Seuraavaksi vuorossa on päättyneellä kaudella parhaiten esiintyneet tuoreet hankinnat, jotka saapuivat nykyisiin seuroihinsa vime kesänä.

5. Nabil Fekir, Real Betis

Fekir saapui suurella kohulla vuosi sitten Lyonista Betisiin.

Ranskalaistaiturin odotettiin siirtyvän suurempiin ympyröihin. Vuotta aiemmin Fekirin oli jo määrä siirtyä Liverpooliin ja pelaajasta otettiin jo kuvia seuran pelipaitaan pukeutuneena, mutta lopulta Fekiriltä löydetyt polviongelmat kaatoivat siirron.

Betis maksoi maailmanmestarista ainoastaan 19 miljoonaa euroa. Betisin kausi oli surkea ja sitä voi kuvailla suorastaan farssina, mutta Fekir kykeni siitä huolimatta todistamaan tasonsa. Fekir oli ottelusta toiseen taistelutahdottoman Betisin ainoa väri- ja valopilkku hyökkäyksessä.

Fekir pelasi hienon debyyttikauden La Ligassa. Kuva: Getty

Fekir onnistui tekemään sarjassa seitsemän maalia ja antamaan seitsemän maalisyöttöä. Etenkin syöttömäärät olisivat olleet huomattavasti paremmat, jos seurassa olisi ollut edes yksi todellinen maalintekijä. Jos jatkaa samalla tavalla ensi kaudellakin, saa varmasti siirron tasoiseensa seuraan. Betis ei sitä kaikella kunnioituksella tällä hetkellä ole.

4. Ferland Mendy, Real Madrid

Real Madrid hankki Mendyn viime kesänä Lyonista noin 50 miljoonalla eurolla. Vasen laitapuolustaja saapui Real Madridiin kilpailemaan peliajasta uransa kanssa pahasti laskukäyrässä olevan Marcelon kanssa.

Alkukaudella Zinédine Zidane luotti Marceloon, mutta huomasi Mendyn peliesityksien myötä, kuinka korkealla tasolla ranskalainen kykenee pelaamaan. Nopea ja voimakas laitapuolustaja on tasavahva niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan ja pitää kaksinkamppailuista. Kyseessä on siten peilikuva Marceloon.

Mendy pelasi loistavan loppukauden koronatauon jälkeen ja nappasi itselleen ansaitusti avauskokoonpanon paikan. Jos Mendy kykenee jatkamaan samalla tasolla myös tulevaisuudessa, on Real Madrid tehnyt todellisen nappihankinnan, josta on seuralle iloa vuosikausiksi.

3. Felipe, Atlético

Diego Godín poistui Atléticosta viime kauden jälkeen ja jätti seuraan valtavan aukon.

Yhdeksän vuotta seurassa pelanneen Godínin viimeinen kausi oli pelillisesti varsin heikko, mutta siitä huolimatta uruguaylaisikoni oli Atléticon todellinen johtohahmo niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Godínin tapaisen ikoninen korvaaminen ei ole helppoa.

Felipe sai sen kuitenkin näyttämään helpolta. Felipe on käytännössä Atléticon ainoa vahvistus, joka pelasi korkealla tasolla läpi kauden. Felipellä oli vaikeuksia alkukaudesta mahtua Diego Simeonen avauskokoonpanoon, mutta sinne päästyään brasilialainen osoitti olevansa joukkueen paras toppari.

Pallon kanssa rauhallinen Felipe on noussut viime kauden aikana koko sarjan kärkitoppareihin. Felipe ei tee itsestään roolia, pelaa Godínin tapaisesti sääntöjen rajamailla ja ennen kaikkea on virheetön sijoittumisessaan ja kaksinkamppailuissa. Loistava hankinta Atléticolta.

2. Lucas Ocampos, Sevilla

Ocampos saapui Sevillaan viime kesänä Marseillesta. Oikeana laitahyökkääjänä tunnettu Ocampos pelasi suorastaan ilmiömäisen kauden ja nousi Argentiinan A-maajoukkueeseenkin, jossa meno on ollut vakuuttavaa.

Ocampos nappasi Sevillan hyökkäyksen reppuselkäänsä, oli alati vaarallinen ja vastasi myös maalinteostakin. Nopeudellaan ja haastokyvyllään maalintekopaikkoja rakenteleva Ocampos on Sevillan legendaariselta urheilutoimenjohtajalta Monchilta mahtava hankinta.

Ocampos on ollut tällä kaudella todellinen monitoimimies. Hiljattain mies iski Eibar-ottelun voittomaalin, pelasi viimeiset hetket maalivahtina ja torjui Sevillan voittoon ja siten Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Kuva: Getty

Siirtohintana oli vain 15 miljoonaa euroa, ja nyt Euroopan kärkiseurat ovat kiinnostuneet 75 miljoonan euron ulosostopykälän omaavasta Ocamposista.

Ocampos olisi hyvin voinut olla tämän listauksen ykkösnimikin. Harva uskoi samanlaiseen dominointiin. Yksi asia on kuitenkin varma. Nimittäin se, että Ocampos itse uskoi siihen. Argentiinalainen on pelannut loistavalla itseluottamuksella läpi kauden ja se jos joku näkyy myös otteissa.

1. Diego Carlos, Sevilla

Sergio Ramos vei varmasti suurimmat otsikot maaleillaan ja Real Madridin kapteenia voikin pitää hyvällä itsetunnolla päättyneen kauden parhaana topparina.

Pelillisesti Carlos on kuitenkin pistänyt loistavasti kampoihin Ramosille, ja on Laliiga.comin mielestä niin kauden paras hankinta kuin topparikin. Vielä vuosi sitten harva tiesi, kuka Carlos on.

27-vuotias Carlos siirtyi viime kesänä Nantesista Sevillaan 15 miljoonalla eurolla. Monchi oli seurannut taustajoukkoineen pitkään Carlosin otteita, ja onnistuikin saamaan brasilialaisen Pizjuánille. Carlos nappasi välittömästi itsestäänselvän avauskokoonpanon paikan Sevillan puolustuksesta ja johti Sevillan vahvaa puolustusta läpi kauden.

Carlos on fyysisesti vahva toppari, joka häviää vain aniharvoin kaksinkamppailuja. Pääpelistään tunnettu brasilialainen ei ole pallon kanssa taituri, mutta toisaalta Sevillassa se onkin toissijaista. Julen Lopeteguin pelitapaan loistavasti sopeutunut Carlos siirtyy mitä todennäköisimmin suurempiin ympyröihin ensi kauden jälkeen.

Tuukka Ikkeläjärvi

https://twitter.com/tuukka_21