Hristo Stoitshkov muistetaan vuosistaan Barcelonassa 1990-luvun alkupuolella.

Stoitshkov edusti Barcelonaa yhteensä 249 ottelussa, joissa syntyi komeat 114 maalia. Viisi La Liga -mestaruutta seurassa voittanut Stoitshkov valittiin myös Ballon d’Orin voittajaksi edustaessaan Barcelonaa.

Pelaajauransa jälkeen kymmenisen vuotta valmentajanakin toiminut Stoitshkov otti kantaa espanjalaismediassa Quique Setiéniin ja Josep Maria Bartomeuun. Stoitshkovin mielestä Bartomeun ei olisi pitänyt antaa Ernesto Valverdelle potkuja kesken kauden.

– Annat hänelle potkut Barcelonan ollessa La Ligan kärjessä ja korvaat hänet keskinkertaisella valmennusjohdolla. Mikset antanut Valverdelle potkuja Mestarien liigan AS Roma- tai Liverpool-tappioiden jälkeen tai silloin, kun Barcelona hävisi Copan finaalin Valencialle, Stoitshkov kysyi.

– Syy Barcelonan epäonnistumiseen on keskinkertainen mentaliteetti. Setiénin ja hänen apuvalmentajansa mentaliteetit ovat sellaisia. Bartomeukin on käyttänyt miljardin pelaajiin, eikä ole voittanut yhtään mitään. Siihen pitäisi kiinnittää huomiota, koska emme puhu vain parista eurosta.